Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Asiakaspalvelu

Usein kysytyt kysymykset

Testaa ilmaiseksi tarvitsetko testamentin - Lexly.fi


Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@lexly.fi tai puhelimitse 010 3379 150 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min). Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön oheisella lomakkeella >>

Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10.00 - 16.30.

Olemme täällä sinua varten!

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä tarkoittaa etäpalvelu?

Etäpalvelu tarkoittaa, että juristimme on sinuun yhteydessä puhelimitse, videoneuvottelun välityksellä sekä OmaLexly-tilisi kautta sekä sähköpostitse. Neuvottelut käydään usein juuri puhelimessa ja videoneuvotteluna.

Kun juristimme on saanut asiakirjasi valmiiksi, hän toimittaa valmiit, allekirjoitusta vailla olevat asiakirjat OmaLexly-tilillesi. Voit ne itse sieltä tulostaa. Saat ohjeet allekirjoittamiseen ja todistamiseen juristiltamme. 

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulostamiseen, voimme lähettää valmiit, printatut asiakirjat myös perinteisellä postilla. Tästä tulee pieni lisäkustannus.

Lähetämme sinulle laskun etäpalvelumme käytöstä OmaLexly-tilisi kautta tai jos haluat, sähköpostiisi. Sen sijaan verkkopalvelussamme itsenäisesti tehtävät asiakirjat maksetaan verkossa. Voit maksaa verkko-ostokset joko verkkopankissa tai luottokortilla. Palvelumme hyväksyy yleisimmät luottokortit.

Mikä Oma Lexly on?

Kaikki, jotka käyttävät Lexlyn verkkopalveluita, voivat luoda itselleen OmaLexly -tilin. Tilitäsi löytyvät kaikki ostetut ja keskeneräiset asiakirjasi.

Näin kirjaudut Oma Lexly -tilillesi

  1. Klikkaa "Kirjaudu sisään" sivun ylänurkasta Lexly.fi-sivuilla. 
  2. Tunnistaudu verkkopankin tai mobiilivarmenteen avulla.

Mitä voit tehdä Oma Lexly -tililläsi?

  1. Voit muuttaa jo tekemiäsi verkkoasiakirjoja. Jos huomaat asiakirjassasi jonkin tietyn kohdan jonka haluat muuttaa, sinun ei tarvitse tehdä koko asiakirjaa uudestaan, vaan voit muuttaa ainoastaan sen kohdan, jonka haluat. Muutosten teko on mahdollista maksuttomasti 14 vrk:n ajan siitä, kun olet maksanut asiakirjan. Maksuttoman muutosajan jälkeen ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
  2. Voit muuttaa yhteystietojasi - Voi päivittää yhteystietojasi OmaLexly -tilisi kohdassa Yhteystiedot.

Miten teen verkkoasiakirjan?

Toimi näin:

  1. Vastaa verkkopalvelussa esitettyihin kysymyksiin tilanteeseesi liittyen. Kysymykset ovat samoja kuin mitä juristi esittäisi sinulle.
  2. Vastaustesi perusteella syntyy juridisesti pätevä asiakirja, joka on räätälöity vastaamaan sinun tarpeitasi.
  3. Maksa kortilla.
  4. Valmis asiakirja tallentuu myös Oma Lexly -tilillesi.

Kysymykset esitetään helposti ymmärrettävällä kielellä ilman monimutkaisia lakitermejä. Jokainen tekemäsi valinta vaikuttaa asiakirjalle syntyvään tekstiin. Kun olet vastannut kaikkien eri vaiheiden kysymyksiin, koostaa verkkopalvelu vastaustaustesi perusteella valmiin asiakirjan, joka on räätälöity juuri sinun tarpeitasi varten.

Asiakirja, jonka tekemisen olet aloittanut tallentuu automaattisesti Oma Lexlyyn. Voit koska tahansa kirjautua sisään tilillesi ja jatkaa asiakirjan tekemistä.

Jos sinulla herää kysymyksiä verkkopalveluun liittyen tai olet epävarma, miten sinun tulisi toimia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme on auki maanantaista perjantaihin klo 10:00-16:30. 

Mistä tiedän, mitä lakipalveluja tarvitsen?

Jos olet epävarma, millaisia juridisia asiakirjoja tarvitset, sinun kannattaa aloittaa tekemällä maksuton juridinen tarvekartoitus sivuillamme >>

Kuinka voin maksaa?

Juristiemme palvelut maksetaan sinulle lähetetyn laskun kautta. Verkkopalvelumme sen sijaan maksetaan verkossa luotto- tai pankkikortilla.

Miten saan valmiin asiakirjan itselleni?

Kun olet tehnyt asiakirjasi valmiiksi ja maksanut sen verkkopalvelussa, voit välittömästi ladata asiakirjan pdf-muodossa itsellesi. Tämän lisäksi asiakirja tallentuu OmaLexly -tilillesi, josta voit sen tulostaa. Huomaathan, että verkkopalvelussamme tehdyt asiakirjat tulee allekirjoittaa. Saat tarkat allekirjoitusohjeet sähköpostiisi yhdessä kuitin kanssa. 

Mistä tiedän, mitä asiakirjoja tarvitsen?

Jos olet epävarma, mitä asiakirjoja sinun kannattaisi tehdä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 010 3379 150 Yhdessä voimme käydä läpi juuri sinun tilannettasi ja pohtia, mitkä asiakirjat voisit ajatella tarvitsevasi.

Voit myös tehdä maksuttoman lakiasioiden tarvekartoituksen. Tarvekartoitus antaa sinulle yleiskuvan juridisesta tilanteestasi ja suosittelee sinun elämäntilanteeseesi sopivia asiakirjoja. Tarvekartoituksen tekeminen verkkopalvelussamme kestää vain muutaman minuutin, ja saat valmiin analyysin suoraan sähköpostiisi pdf-muodossa.

Voinko keskustella juristin kanssa ennen kuin teen verkkoasiakirjan?

Jos haluat keskustella juristin kanssa ennen verkkoasiakirjan tekemistä, voit varata lyhyen neuvotteluajan asiakaspalvelumme kautta. Minimiveloituksemme on 15 min / 74 euroa. 

Asiakaspalvelumme neuvoo sinua verkkopalveluiden teknisessä käytössä niin chatissa, puhelimitse kuin sähköpostitsekin asiakaspalvelu@lexly.fi tai kundservice@lexly.fi. Asiakaspalvelumme on auki maanantaista perjantaihin 10:00-16:30. 

Voinko tehdä muutoksia asiakirjaani sen jälkeen, kun olen maksanut sen?

Kun olet tehnyt asiakirjasi valmiiksi verkkopalvelussamme ja maksanut sen, sinulla on 14 vuorokautta aikaa tehdä muutoksia täysin maksuttomasti. Muutosten tekeminen omaan asiakirjaasi onnistuu näin: 

Toimi näin:

  1. Klikkaa Lexly.fi -sivujen oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa "Kirjaudu sisään". 
  2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa "OmaLexly".
  4. Kohdassa "Omat asiakirjat" näet kaikki asiakirjat, jotka olet ostanut Lexlyltä.
  5. Klikkaa "Päivitä" sen asiakirjan kohdalta, jota haluat muuttaa tai täydentää.
  6. Siirry asiakirjapolussa siihen kohtaan, jonka haluat muuttaa.
  7. Tee haluamasi muutokset.
  8. Siirry eteenpäin Yhteenveto-sivulle ja klikkaa "Viimeistele ja lataa".
  9. Saat linkin uuteen muutettuun pdf-asiakirjaasi. Päivitetty asiakirja tallentuu erillisenä asiakirjana myös OmaLexly -tilillesi.

Jos haluat tehdä muutoksia 14 vuorokauden muutosajan päätyttyä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme >>

Jos olet tehnyt verkkopalvelussa asiakirjan ja huomaat ettei se vastaakaan tarpeitasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Pohditaan yhdessä ratkaisua.

Kuka voi toimia edunvalvontavaltuutuksen todistajana?

  • Todistajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt henkilö.
  • Todistajan tulee olla oikeustoimikelpoinen ja kyetä ymmärtämään todistamisen merkitys.
  • Todistajana ei voi toimia edunvalvontavaltuutuksen tekijän:
    • avio- tai avopuoliso
    • ylenevässä tai alenevassa polvessa oleva henkilö, eli vanhemmat, isovanhemmat, lapset, lapsenlapset tai lapsenlapsenlapset jne. Myös ottolapset ja ottovanhemmat ovat esteellisiä.
    • sisarukset taikka puolisisarukset. Myös vanhempien sisarukset ovat esteellisiä toimimaan todistajina.
    • puolison veli tai sisar, sisaren mies tai veljen vaimo tai puolison sisaren mies tai puolison veljen vaimo tai puolison vanhemmat ja jälkeläiset.
    • Puolisoilla edellä tarkoitetaan aviopuolisoita ja yhteisessä taloudessa avioliitonomaisissa olosuhteissa tai muussa parisuhteessa eläviä.

  • Todistajana ei voi myöskään toimia henkilö, joka edunvalvontavaltuutuksessa nimetään valtuutetuksi, tai joka on valtuutetun lähipiiriin kuuluva henkilö. Valtuutetun lähipiiri määritellään yllä olevan listauksen mukaisesti

Kuka voi toimia testamentin todistajana?

  • Todistajan tulee olla 15 vuotta täyttänyt henkilö.
  • Todistajan tulee olla oikeustoimikelpoinen.
  • Todistajana ei voi toimia mielisairas, vajaamielinen tai sieluntoiminnaltaan häiriintynyt.
  • Todistajana ei voi toimia testamentintekijän:
    • avio- tai avopuoliso.
    • ylenevässä tai alenevassa polvessa oleva henkilö, eli vanhemmat, isovanhemmat, lapset, lapsenlapset tai lapsenlapsenlapset jne. Myös ottolapset ja ottovanhemmat ovat esteellisiä.
    • sisarukset taikka puolisisarukset. Myös vanhempien sisarukset ovat esteellisiä toimimaan todistajina.
    • puolison veli tai sisar, sisaren mies tai veljen vaimo tai puolison sisaren mies tai puolison veljen vaimo tai näiden vanhemmat ja jälkeläiset.
    • Todistajana ei voi myöskään toimia henkilö, jolle testamentissa määrätään omaisuutta (eli testamentinsaaja) tai joka on testamentinsaajan lähipiiriin kuuluva henkilö. Testamentinsaajan lähipiiri määritellään yllä olevan listauksen mukaisesti.

Testamentti allekirjoitetaan kahden esteettömän todistajan yhtäaikaisesti läsnä ollessa. Kun testamentintekijä on ensin omakätisesti allekirjoittanut testamentin, todistajat todistavat testamentin ja testamentintekijän allekirjoituksen omilla allekirjoituksillaan. Molempien todistajien tulee näin ollen olla paikalla samanaikaisesti ja nähdä, kun testamentintekijä allekirjoittaa testamenttiasiakirja.

Kuka voi toimia avioehtosopimuksen todistajana?

  • Todistajan tulee olla 15 vuotta täyttänyt henkilö
  • Todistajan tulee olla oikeustoimikelpoinen
  • Todistajana ei voi toimia sopimuksen kummankaan osapuolen:
    • nykyinen tai entinen aviopuoliso taikka nykyinen avopuoliso
    • ylenevässä tai alenevassa polvessa oleva henkilö, eli vanhemmat, isovanhemmat, lapset, lapsenlapset tai lapsenlapsenlapset jne. Myös ottolapset ja ottovanhemmat ovat esteellisiä.
    • sisarukset taikka puolisisarukset
    • muu läheinen henkilö, jolla on oikeustoimen osapuoleen parisuhteeseen tai sukulaisuuteen rinnastuva läheinen suhde.

Mitä juridisen asiakirjan todistajat todistavat?

Juridisen asiakirjan todistajat todistavat asiakirjastasi seuraavat asiat:

  1. Olet henkilökohtaisesti allekirjoittanut asiakirjan.
  2. Olet kelpoinen laatimaan asiakirjan eli kykenevä ymmärtämään sen tarkoituksen.
  3. Olet tehnyt ja allekirjoittanut asiakirjan vapaasta tahdostasi.

Todistajien tulee olla tietoisia, että kyse on tietystä juridisesta asiakirjasta (kuten esimerkiksi testamentista tai edunvalvontavaltakirjasta) ja heidän tulee tarkistaa asiakirjan allekirjoittajan henkilöllisyys. Asiakirjan tarkemmasta sisällöstä ei kuitenkaan tarvitse kertoa todistajille.