Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Kannattaako avioehto? 💍❤️

Avioehdon puolesta ja vastaan voi esittää paljon näkemyksiä, mutta lopulta kyse on siitä, haluavatko aviopuolisot poiketa omaisuuden puolittamisperiaatteesta. Ilman avioehtoa kaikki avio-oikeuden alainen netto-omaisuus tasataan avioliiton päättyessä. Kaikki tarkoittaa kirjaimellisesti kaikkea eli niin ennen avioliittoa kuin avioliiton aikana hankittua omaisuutta mukaan lukien yritykset sekä perintönä ja lahjana saadut varat, jollei aviopuolison avio-oikeutta ole rajattu testamentissa tai lahjakirjassa.

Verkkotesti: Testaa kannattaako avioehto?

Käytä muutama minuutti ja testaa verkossa ilmaiseksi, kannattaisiko sinun tehdä avioehto >>

Millainen avioehto sitten voi olla? 💡

Ensin kannattaa muistaa, että avioehto voi olla erilainen sen mukaan, päättyykö avioliitto avioeroon ⚮ vai puolison kuolemaan ⚰️. Avioehto voi olla: 

👉Täysin poissulkeva avioehto eli kummallakaan ei ole avio-oikeutta aviopuolisonsa omaisuuteen. Omat varat, omat velat.

👉Yksipuolinen avioehto on sellainen avioehto, jossa sovitaan, että puolisolla A ei ole avio-oikeutta mihinkään puolison B omaisuuteen, mutta puolison A varat jaetaan avioliiton päättyessä molemmille.

👉Yksilöidyssä avioehdossa sovitte avio-oikeuden ulkopuolelle rajaamista koskevat määräykset esine- tai omaisuuskohtaisesti. Voitte esimerkiksi sopia, ettei kummallakaan ole avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen, tai että puolisolla B ei ole avio-oikeutta puolison A omistamaan yritykseen eikä suvun rakkaaseen kesämökkiin.

Jos vastauksenne on, ettette halua jakaa aivan kaikkea aviopuolisonne kanssa, seuraavat steppi on tehdä avioehto ja rekisteröidä se Digi- ja väestötietovirastossa. 

👉Näin avioehdon teko sujuu helposti netissä 💻📱

  1. Vastatkaa palvelussa esitettyihin kysymyksiin valitsemalla teille sopiva vaihtoehto. ✔️  

  2. Ohjeistamme ja neuvomme palvelun alusta loppuun saakka. 👍

  3. Chatissa voitte kysyä apua juristiltamme tai jättää soittopyynnön, jos emme ole paikalla. 👍👍👍

  4. Jos haluatte jättää asiakirjan laatimisen kesken, luokaa OmaLexly-tili verkkopankkitunnusten avulla, jotta voitte palata asiakirjaanne. 🔒

  5. Kun avioehto on valmis, maksakaa se verkossa 💳

  6. Voitte ostaa lisäpalveluna LexlyCheck-palvelun, jolloin juristi tarkistaa avioehtonne. Palvelun hinta on 50 €. 🔎

  7. Voitte muuttaa ostamaanne asiakirjaa veloituksetta 14 vrk:n ajan ostosta.⭐

  8. Lopuksi allekirjoittakaa avioehto yhdessä kahden esteettömän todistajan kanssa. Laki ei valitettavasti vielä salli sen sähköistä allekirjoittamista. 🖊️

  9. Todistamme halutessanne avioehtonne veloituksetta Lexlyn toimistoilla Helsingissä ja Tampereella. 👍

👉Jos valintanne on kätevästä verkkopalvelusta huolimatta perinteinen juristipalvelu. Meillä Lexlyssä juristinkin laatima avioehto on kiinteä hintainen. Juristin etävastaanotolla avioehtokeskustelu sujuu vaivattomasti vaikka kotisohvalta. Keskustelun jälkeen saatte luonnoksen avioehdosta, jonka jälkeen se viimeistellään sekä allekirjoitetaan ja todistetaan. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme>>

Kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluun!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Halutessasi voit myös soittaa meille numeroon 010 3379 150.

Jätä yhteydenottopyyntö>>

Lue lisää aiheesta