Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Mikä avioehto on?

Avioliitossa kummallakin puolisolla on avio-oikeus toisen omaisuuteen. Tällä tarkoitetaan sitä, että avioliiton päättyessä puolisoiden netto-omaisuus lasketaan yhteen ja kummankin osuus yhteenlasketusta omaisuudesta on puolet.  

Avioehdolla voi vaikuttaa omaisuuden jakoon liiton päättyessä

Mikäli puolisot haluavat poiketa tällaisesta avioliittolain mukaisesta omaisuuden jaosta, heidän on laadittava avioehto. Avioehdolla voidaan sopia, että kummallakaan puolisolla tai vain toisella heistä ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen tai osaan siitä. Näin ollen avioehdolla voidaan sopia esimerkiksi, että liiton päättyessä avioeroon, kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa. Jotta avioehto astuu voimaan, se tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta