Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Mikä avioehto on?

Avioliitossa kummallakin puolisolla on avio-oikeus toisen omaisuuteen. Tällä tarkoitetaan sitä, että avioliiton päättyessä puolisoiden netto-omaisuus lasketaan yhteen ja kummankin osuus yhteenlasketusta omaisuudesta on puolet.  

Avioehdolla voi vaikuttaa omaisuuden jakoon liiton päättyessä

Mikäli puolisot haluavat poiketa tällaisesta avioliittolain mukaisesta omaisuuden jaosta, heidän on laadittava avioehto. Avioehdolla voidaan sopia, että kummallakaan puolisolla tai vain toisella heistä ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen tai osaan siitä. Näin ollen avioehdolla voidaan sopia esimerkiksi, että liiton päättyessä avioeroon, kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa. Jotta avioehto astuu voimaan, se tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.