Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Avioehto

Miten avioehto vaikuttaa perintöön?

Kaikki avioliitot päättyvät joskus

Avioliittoon tai oikeastaan sen päättymiseen liittyy merkittäviä oikeusvaikutuksia, joihin on kuitenkin mahdollista suurelta osin etukäteen vaikuttaa avioehtosopimuksen avulla. Niin rajulta kuin se kuulostaakin, niin avioliitot päättyvät nimittäin aina. Joko ne päättyvät avioeroon tai sitten ne päättyvät toisen puolison kuolemaan. Molemmissa tilanteissa puolisoiden omaisuudelle tehdään tiettyjä toimenpiteitä. Avio-oikeuden alainen omaisuus ositetaan ja avio-oikeuden ulkopuolinen erotellaan. Tämä avioliittoon perustuva, puolisoiden välinen niin sanottu jako tehdään ensimmäisenä ja vasta sen jälkeen kuolinpesälle jäävä omaisuus on määritelty ja se voidaan jakaa perillisille ja testamentinsaajille.

Avioehto vaikuttaa omaisuuden jakautumiseen kuolinpesää jaettaessa

Avioehtosopimus on yksilöllinen, puolisoiden välinen sopimus. Siinä määritellään mikä omaisuus on puolisoiden kesken päätetty jääväksi avio-oikeuden ulkopuolelle. Jos avioehtosopimuksella suljetaan pois puolisoiden avio-oikeus kaikkeen omaisuuteen, niin silloin kummankin perintöosuus määräytyy puhtaasti sen mukaan, mitä omaisuutta ja velkoja henkilöllä on kuolinhetkellä omissa nimissään. Jos taas avioehtosopimuksella on rajattu avio-oikeuden ulkopuolelle joitain yksittäisiä omaisuuseriä, niin silloin nämä pysyvät sellaisenaan omistajansa kuolinpesän omaisuutena. Avio-oikeuden alaisten omaisuuserien osalta sen sijaan toimitetaan omaisuuden ositus, jossa ikään kuin tasataan omaisuutta puolisoiden kesken. Jos poismenneellä puolisolla oli enemmän netto-omaisuutta nimissään, niin kuolinpesästä maksetaan ensin tasinkoa leskelle. Vasta tämän jälkeen voidaan siirtyä tarkastelemaan perintöä.

Avioehto netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Tiesitkö, että on mahdollista tehdä avioehto netissä? Asiantuntijoidemme laatiman verkkopalvelun avulla se onnistuu helposti. Palvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella syntyy juuri teidän tarpeisiinne räätälöity avioehto. Tutustu avioehdon nettipalveluun tästä >>

Valitsitte sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, avioehdon hinta on aina kiinteä.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

 

Lue lisää aiheesta

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. 

Lue lisää aiheesta Avioehto
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Avioehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu