Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Pitääkö avioehdossa olla todistajat

Kyllä. Mikäli avioehtosopimusta ei ole laadittu muotomääräysten mukaisesti, on sopimus mitätön. Kirjallisesti laaditusta, päivätystä ja osapuolten allekirjoittamasta sopimuksesta tulee siis löytyä myös kahden esteettömän todistajan allekirjoitus.

Avioehdon todistajien tulee olla esteettömiä

Todistajan esteettömyys tarkoittaa, ettei todistajana voi toimia kumpikaan sopimuksen osapuolista tai heidän lähisukulaisensa (esimerkiksi lapsi, vanhempi tai sisarus). Todistajan tulee lisäksi olla 15-vuotta täyttänyt, oikeustoimikelpoinen ja ymmärtää todistamisen merkitys.

Todistajien ei tarvitse tietää avioehdon sisältöä

Todistajan ei kuitenkaan tarvitse tietää, että allekirjoitettava asiakirja on avioehto, eikä siten myöskään asiakirjan tarkempaa sisältöä. Sopimuksen voi allekirjoittaa samaan aikaan todistajien läsnä ollessa tai vaihtoehtoisesti hankkia todistajien allekirjoitukset myöhemmin. Mikäli todistajat allekirjoittavat sopimuksen vasta myöhemmin, tulee avioehtosopimuksen osapuolien pystyä osoittamaan heille, että he ovat allekirjoittaneet sopimuksen aiemmin omakätisesti.

Todistajat allekirjoittavat vasta sopimusosapuolien jälkeen

Hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa aina muistaa, että todistajat eivät voi allekirjoittaa sopimusta ennen kuin itse sopimusosapuoli on sen allekirjoittanut. Mikäli siis toinen puolisoista allekirjoittaa avioehdon kahden todistajan läsnä ollessa ja toinen puoliso vasta esimerkiksi seuraavana päivänä, tulee asiakirjaan hankkia todistajat myös myöhemmin allekirjoittaneen puolison osalta.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.