Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Pitääkö avioehdossa olla todistajat?

Avioehdon todistajien tulee olla esteettömiä

Avioehdon todistajan esteettömyys tarkoittaa, ettei todistajana voi toimia kumpikaan sopimuksen osapuolista tai heidän lähisukulaisensa (esimerkiksi lapsi, vanhempi tai sisarus). Todistajan tulee lisäksi olla 15-vuotta täyttänyt, oikeustoimikelpoinen ja ymmärtää todistamisen merkitys.

Todistajien ei tarvitse tietää avioehdon sisältöä

Avioehdon todistajan ei kuitenkaan tarvitse tietää, että allekirjoitettava asiakirja on avioehto, eikä siten myöskään asiakirjan tarkempaa sisältöä. Avioehtosopimuksen voi allekirjoittaa samaan aikaan todistajien läsnä ollessa tai vaihtoehtoisesti hankkia todistajien allekirjoitukset myöhemmin. Mikäli todistajat allekirjoittavat avioehtosopimuksen vasta myöhemmin, tulee avioehtosopimuksen osapuolien pystyä osoittamaan heille, että he ovat allekirjoittaneet sopimuksen aiemmin omakätisesti.

Todistajat allekirjoittavat vasta sopimusosapuolien jälkeen

Hyvänä nyrkkisääntönä kannattaa aina muistaa, että todistajat eivät voi allekirjoittaa avioehtosopimusta ennen kuin itse sopimusosapuoli on sen allekirjoittanut. Mikäli siis toinen puolisoista allekirjoittaa avioehdon kahden todistajan läsnä ollessa ja toinen puoliso vasta esimerkiksi seuraavana päivänä, tulee asiakirjaan hankkia todistajat myös myöhemmin allekirjoittaneen puolison osalta.

Tee avioehto netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Tiesitkö, että on mahdollista tehdä avioehto netissä? Lexlyn juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten avulla rakentuu juuri teille sopiva avioehto. Valitsitte sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, avioehdon hinta on Lexlyssä aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta