"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Voiko avioehdon laatia jälkikäteen?

Avioehdosta tulee aina sopia yhdessä

Jos avioehtoa ei ole tehty ennen vihkimistä, saavat puolisot automaattisesti vihkimisestä alkaen avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Lain määräämästä avio-oikeudesta voidaan tämän jälkeen poiketa avioehdolla vain, jos puolisot näin yhdessä haluavat sopia. Kummankaan puolison ei ole pakko enää avioliiton solmimisen jälkeen sitoutua avioehtosopimukseen.

Avioehto tulee laatia ennen kuin haetaan eroa

Avioehdon laatiminen ei lähtökohtaisesti ole mahdollista enää siinä vaiheessa, kun avioeroa on jo haettu käräjäoikeudelta. Jos kuitenkin huomataan, että avioehdosta olisi omaisuuden jakamisessa esimerkiksi verotuksellista hyötyä ja molemmat puolisot haluaisivat vielä tehdä avioehdon, voidaan avioerohakemus peruuttaa, laatia ja rekisteröidä tämän jälkeen yhdessä avioehto ja hakea vasta sen jälkeen avioeroa uudelleen. Jos puolisot on käräjäoikeuden päätöksellä ehditty tuomita avioeroon, ei avioehdon tekeminen jo päättyneen liiton osalta ole enää mahdollista.

Tee avioehto netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa on mahdollista tehdä avioehto netissä. Verkkopalvelu esittää teille kysymyksiä, joihin annettujen vastausten perusteella syntyy teidän tarpeisiinne räätälöity avioehto. Juristin kanssa avioehdon tekeminen onnistuu näppärästi joko puhelimitse tai videon välityksellä. Lexlyssä avioehdon hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta