Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Voiko avioehdon laatia jälkikäteen?

Avioehdon voi pätevästi tehdä joko ennen avioliiton solmimista tai vasta avioliiton solmimisen jälkeen.

Avioehdosta tulee aina sopia yhdessä

Jos avioehtoa ei ole tehty ennen vihkimistä, saavat puolisot automaattisesti vihkimisestä alkaen avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Lain määräämästä avio-oikeudesta voidaan tämän jälkeen poiketa avioehdolla vain, jos puolisot näin yhdessä haluavat sopia. Kummankaan puolison ei ole pakko enää avioliiton solmimisen jälkeen sitoutua avioehtosopimukseen.

Avioehto tulee laatia ennen kuin haetaan eroa

Avioehdon laatiminen ei lähtökohtaisesti ole mahdollista enää siinä vaiheessa, kun avioeroa on jo haettu käräjäoikeudelta. Jos kuitenkin huomataan, että avioehdosta olisi omaisuuden jakamisessa esimerkiksi verotuksellista hyötyä ja molemmat puolisot haluaisivat vielä tehdä avioehdon, voidaan avioerohakemus peruuttaa, laatia ja rekisteröidä tämän jälkeen yhdessä avioehto ja hakea vasta sen jälkeen avioeroa uudelleen. Jos puolisot on käräjäoikeuden päätöksellä ehditty tuomita avioeroon, ei avioehdon tekeminen jo päättyneen liiton osalta ole enää mahdollista.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.