Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Lexlyn asiantuntijoiden laatima verkkotesti kertoo sinulle helposti tarvitsetko avioehdon. Testi on ilmainen, kokeile nyt! - Lexly.fi.

Avioliitto on oikeustoimi

Avioliitto on kahden ihmisen välinen oikeustoimi. Avioliiton edellytyksenä on, että se solmitaan erityisellä oikeustoimella, vihkimisellä joko kirkollisesti tai siviilioikeudellisesti.

Laki säätelee sitä, kuka voi solmia avioliiton

Avioliiton voi solmia jokainen 18 vuotta täyttänyt, joka ei ole entuudestaan avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa. Rekisteröidyn parisuhteen voi muuttaa avioliitoksi tekemällä siitä yhteisen ilmoituksen asianomaiselle virastolle. Avioliitto ei kuitenkaan ole sallittu läheisten sukulaisten kesken.

Avioliiton vaikutukset omaan asemaan kannattaa selvittää etukäteen

Avioliiton oikeusvaikutukset tulevat voimaan sen jälkeen, kun avioliitto on solmittu. Se, ettei avioliiton solmivalla henkilöllä ole tietoa lain tarkasta sisällöstä, ei vaikuta oikeusvaikutusten syntymiseen.

Koska avioliitto on oikeustoimi, joka vaikuttaa henkilön omaan oikeusasemaan, on ennen avioliiton solmimista hyvä selvittää asiat, joihin avioliitto suoraan vaikuttaa. 

Tämän linkin takaa löydät muut avioliittoon liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta