Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Edunvalvontavaltakirja – vaihtoehto edunvalvojalle

Tekemällä edunvalvontavaltakirjan voit varmistaa, kuka päättää puolestasi ja hoitaa asioistasi, kun et itse enää kykene siihen. Oheiseen artikkeliin on koottu edunvalvontavaltakirjaan liittyviä kysymyksiä, joihin juristimme usein joutuvat vastaamaan.

Mikä on edunvalvontavaltakirja?

Kun haluat antaa toiselle henkilölle oikeuden asioida puolestasi, tulee sinun laatia valtakirja. Laatimalla edunvalvontavaltakirjan eli edunvalvontavaltuutuksen, sinulla on mahdollisuus päättää, kenellä on päätösvalta hoitaa sinun asioistasi, kun et enää itse kykene siihen. Mikäli edunvalvontavaltuutusta ei ole tehty, määrää holhousviranomainen tai tuomioistuin edunvalvojan.  

Milloin edunvalvontavaltakirjaa tarvitaan ja milloin se astuu voimaan?

Edunvalvontavaltuutus astuu voimaan, kun et enää itse kykene hoitamaan asioitasi heikentyneen terveydentilan vuoksi. Edunvalvontavaltuutus tulee vahvistaa Digi- ja väestötietovirastolla.  

Mitkä ovat edunvalvontavaltakirjan muotovaatimukset?

Edunvalvontavaltakirja tulee täyttää laissa asetetut muotovaatimukset, jotta se on pätevä. Edunvalvontavaltakirja tulee laatia kirjallisena ja edunvalvontavaltakirjan tulee olla valtuuttajan allekirjoittama kahden esteettömän todistajan ollessa läsnä. Lisäksi edunvalvontavaltakirjaan tulee yksilöidä valtuutetut sekä mitä toimia edunvalvontavaltakirja koskee.

Miten edunvalvontavaltakirja vaikuttaa asunnon myymiseen?

Edunvalvontavaltakirjan laatija, eli valtuuttajalla on mahdollisuus valtuuttaa valtuutetun myymään asunnon tai kiinteistön. Asunnon myyminen voi esimerkiksi tulla ajankohtaiseksi silloin kun valtuuttajalla on tarve muuttaa hoivakotiin.

Laadi edunvalvontavaltakirja

Voit laatia meillä helposti ja turvallisesti juridiset asiakirjat verkkopalvelussamme tai yhdessä juristin kanssa. Mikäli haluat tehdä asiakirjan verkkopalvelussamme, vastaat samoihin kysymyksiin, jotka juristi esittäisi sinulle laatiessaan asiakirjan. Vastauksesi perusteella saat räätälöidyn asiakirjan, jonka pystyt tallentamaan suoraan tietokoneellesi. Asiakirja tallentuu myös sinun Omille sivuillesi.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

280€

85

Voit tehdä edunvalvontavaltakirjan itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

280

Tee edunvalvontavaltakirja kiinteään hintaan edunvalvontaoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.