Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Edunvalvontavaltuutus ja kuolinpesän asioiden hoito

Edunvalvontavaltuutus helpottaa asioiden hoitoa niissä tilanteissa, kun läheinen sairastuu esimerkiksi muistisairauteen eikä pysty enää itse huolehtimaan asioistaan.

Edunvalvontavaltuutus auttaa monessa asiassa

Hyvissä ajoin laadittu edunvalvontavaltakirja voidaan vahvistaa Digi- ja väestötietovirastossa ja valtuutettu saa sen nojalla hoitaa valtuutetun omaisuutta ja muita taloudellisia asioita, kuten asunnon myynnin tai pankkiasioita. Valtuutettu voi edunvalvontavaltakirjan nojalla hoitaa myös valtuuttajan henkilöä koskevia asioita, kuten passin hakemisen. Valtuutetun elinaikana valtuutus onkin pääsääntöisesti hyvin laaja ja mahdollistaa asioiden hoidon sujuvasti. 

Edunvalvontavaltuutus lakkaa olemasta voimassa, kun valtuuttaja kuolee 

Kun valtuuttaja on kuollut, valtuutettu luovuttaa valtakirjan ja valtuutetun omaisuuden kuolinpesän hoitoon. Edunvalvontavaltuutuksen nojalla ei voi siten enää kuoleman jälkeen hoitaa vainajan tai kuolinpesän asioita. Kuolinpesän asioiden hoitoa koskevat omat erityiset säännöksensä, joihin edunvalvontavaltakirjalla ei voida vaikuttaa. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

280€

85

Voit tehdä edunvalvontavaltakirjan itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

280

Tee edunvalvontavaltakirja kiinteään hintaan edunvalvontaoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.