Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Miten tehdä edunvalvontavaltuutus puolisolle?

Edunvalvontavaltuutuksella pystyt valtuuttamaan sinulle tärkeät ja luotettavat ihmiset huolehtimaan asioistasi tulevaisuudessa, mikäli itse et siihen enää kykene toimintakyvyn alentumisen myötä. Yleensä puoliso koetaan yhteisen talouden vuoksi parhaaksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi valtuutetuksi. Puoliso pystytään määräämään edunvalvontavaltakirjassa ensisijaiseksi valtuutetuksi, mikä tarkoittaa sitä, että tarpeen vaatiessa puolisostasi tulee ensisijaisesti edunvalvontavaltuutettusi.

Edunvalvontavaltuutus tulee aina vahvistaa

Kun puoliso määrätään edunvalvontavaltuutetuksi, pääsee hän hoitamaan asioitasi valtakirjalla sen jälkeen, kun Digi- ja väestötietovirasto on vahvistanut valtakirjan. Vahvistaminen vaatii lääkärintodistuksen, jonka mukaan valtuuttaja ei pysty enää huolehtimaan omista asioistaan. Edunvalvontavaltakirjan tulee sisältää tietyt lakisääteiset muotomääräykset, jotta se voidaan vahvistaa. Edunvalvontavaltakirjassa pystytään tekemään määräyksiä myös tilintekovelvollisuudesta viranomaisille. Yleensä kun oma puoliso tai perheenjäsen määrätään valtuutetuksi, halutaan myös tilintekovelvollisuutta kaventaa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Edunvalvontavaltakirja

Edunvalvontavaltakirja on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

280€

85

Voit tehdä edunvalvontavaltakirjan itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

280

Tee edunvalvontavaltakirja kiinteään hintaan edunvalvontaoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.