Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Edunvalvontavaltuutus

Miten tehdä edunvalvontavaltuutus puolisolle?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

 

Edunvalvontavaltuutus tulee aina vahvistaa

Kun puoliso määrätään edunvalvontavaltuutetuksi, pääsee hän hoitamaan asioitasi edunvalvontavaltakirjalla sen jälkeen, kun Digi- ja väestötietovirasto on vahvistanut valtakirjan. Edunvalvontavaltuutuksen vahvistaminen vaatii lääkärinlausunnon, jonka mukaan valtuuttaja ei pysty enää huolehtimaan omista asioistaan.

Edunvalvontavaltakirjan tulee sisältää tietyt lakisääteiset muotomääräykset, jotta se voidaan vahvistaa. Edunvalvontavaltakirjassa voidaan tehdä määräyksiä myös tilintekovelvollisuudesta viranomaisille. Yleensä kun oma puoliso tai perheenjäsen määrätään valtuutetuksi, halutaan myös tilintekovelvollisuutta kaventaa.

Tiedätkö, miten valtuutetun toimintaa valvotaan edunvalvontavaltuutuksen voimaantulemisen jälkeen? Oheisesta artikkelista saat kaiken tarvitsemasi tiedon valtuutetun toiminnan valvomisesta >>

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme>>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas edunvalvontavaltuutuksesta

Asiantuntijamme ovat laatineet avuksesi kattavan minioppaan edunvalvontavaltuutuksesta. Oheisesta painikkeesta voit ladata sen. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Edunvalvontavaltakirja lyhyesti

Edunvalvontavaltakirjalla pystyt määräämään, kuka saa ja voi hoitaa asioitasi, jos oma toimintakykysi heikkenee. Tekemällä edunvalvontavaltakirjan voit itse nimetä omat luottohenkilösi valtuutetuksi ja valtuutetun varahenkilöiksi.

Lue kokonaan
Tiedätkö, mihin tilanteisiin voit joutua ilman edunvalvontavaltuutusta? Lue artikkelista 7 tarinaa edunvalvontavaltakirjasta ja tee oma valtakirjasi  Lexlyn verkkopalvelussa - Lexly.fi

Tarinoita edunvalvontavaltuutuksesta

Edunvalvontavaltuutuksen puuttuminen voi johtaa ikäviin yllätyksiin. Klikkaa ja lue asiantuntijamme laatimasta artikkelista, mitä voi pahimmillaan tapahtua, jos valtuutusta ei ole.

Lue kokonaan
Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Edun­val­von­ta­val­ta­kir­ja – vaih­toeh­to edun­val­vo­jal­le

Tekemällä edunvalvontavaltakirjan voit varmistaa, kuka päättää puolestasi ja hoitaa asioistasi, kun et itse enää kykene siihen. Tähän artikkeliin on koottu edunvalvontavaltakirjaan liittyviä kysymyksiä, joihin juristimme usein joutuvat vastaamaan.

Lue kokonaan