Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Edunvalvontavaltakirja on lupa auttaa

Edunvalvontavaltakirjassa annat juridiset oikeudet hoitaa asioitasi itse valitsemillesi luottohenkilöille.

Nyt tehty edunvalvontavaltakirja ei anna valtuutetuiksi nimeämillesi ihmisille mitään oikeuksia heti. Edunvalvontavaltakirja on kuin vakuutus; sen vaikutukset näkyvät vasta, jos tulevaisuudessa et itse esimerkiksi vakavan sairauden takia kykene huolehtimaan omista asioistasi ja tarvitset muiden apua.

Edunvalvontavaltakirjalla varaudutaan tulevaan

Edunvalvontavaltakirjalla valtuutat valitsemasi henkilön hoitamaan asioitasi siinä tapauksessa, että et itse siihen enää pystyisi. Niin kauan kuin oma toimintakykysi säilyy hyvänä, voit hoitaa myös itse asiasi eikä sinun tarvitse pelätä sitä, että joku toinen voisi tahtomattasi päättää puolestasi. Elämä jatkuu normaalisti niin kauan, että edunvalvontavaltakirjan voimaantulolle joskus tulee tarvetta. Välttämättä tätä tarvetta ei kohdallasi ikinä ilmene.

Edunvalvontavaltakirjan voimaantulo edellyttää lääkärinlausuntoa

Edunvalvontavaltakirjan tulee voimaan ainoastaan, jos holhousviranomainen eli Digi- ja väestötietovirasto hyväksyy hakemuksen sen vahvistamisesta. Vahvistaminen edellyttää aina alkuperäisen edunvalvontavaltakirjan lisäksi asiantuntijan, käytännössä lääkärin, lausuntoa toimintakykysi heikenneen niin paljon, ettet kykene itse enää hoitamaan asioitasi ilman apua.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.