Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Edunvalvontavaltuutus

Edunvalvontavaltakirja – vaihtoehto edunvalvojalle

Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Mikä on edunvalvontavaltakirja?

Kun haluat antaa toiselle henkilölle oikeuden asioida puolestasi, tulee sinun laatia valtakirja. Laatimalla edunvalvontavaltakirjan eli edunvalvontavaltuutuksen, sinulla on mahdollisuus päättää, kenellä on päätösvalta hoitaa sinun asioistasi, kun et enää itse kykene siihen. Mikäli edunvalvontavaltuutusta ei ole tehty, määrää holhousviranomainen tai tuomioistuin edunvalvojan.

Edunvalvontavaltakirjalla ja edunvalvontamääräyksellä on monia tärkeitä eroja. Oheisesta linkistä pääset lukemaan tarkemmin näiden edunvalvonnan muotojen eroista >>

Milloin edunvalvontavaltakirjaa tarvitaan ja milloin se astuu voimaan?

Edunvalvontavaltuutus astuu voimaan, kun et enää itse kykene hoitamaan asioitasi heikentyneen terveydentilan vuoksi. Edunvalvontavaltuutus tulee vahvistaa Digi- ja väestötietovirastolla.  

Mitkä ovat edunvalvontavaltakirjan muotovaatimukset?

Edunvalvontavaltakirja ei ole vapaamuotinen valtakirja. Edunvalvontavaltakirja tulee täyttää laissa asetetut muotovaatimukset, jotta se on pätevä. Edunvalvontavaltakirja tulee laatia kirjallisena ja edunvalvontavaltakirjan tulee olla valtuuttajan allekirjoittama kahden esteettömän todistajan ollessa läsnä. Lisäksi edunvalvontavaltakirjaan tulee yksilöidä valtuutetut sekä mitä toimia edunvalvontavaltakirja koskee.

Miten edunvalvontavaltakirja vaikuttaa asunnon myymiseen?

Edunvalvontavaltakirjan laatijalla, eli valtuuttajalla on mahdollisuus valtuuttaa edunvalvontavaltuutettu myymään asunto tai kiinteistön Asunnon myyminen voi esimerkiksi tulla ajankohtaiseksi silloin kun edunvalvontavaltuutuksen laatijalla on tarve muuttaa hoivakotiin.

Laadi edunvalvontavaltakirja

Voit laatia edunvalvontavaltuutuksen helposti ja turvallisesti verkkopalvelussamme tai yhdessä juristin kanssa. Verkkopalvelustamme löydät edunvalvontavaltuutus lomakkeen, jossa sinulle esitetään samat  kysymykset, jotka juristi esittäisi sinulle laatiessaan asiakirjan. Vastauksesi perusteella syntyy sinulle räätälöity tulostettava edunvalvontavaltakirja, jonka voit tallentaa suoraan tietokoneellesi. Asiakirja tallentuu myös OmaLexly -tilillesi. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas edunvalvontavaltuutuksesta

Asiantuntijamme ovat laatineet avuksesi kattavan minioppaan edunvalvontavaltuutuksesta. Oheisesta painikkeesta voit ladata sen. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Edun­val­von­ta­val­tuu­tuk­sen ja vir­kae­dun­val­von­nan erot

Tässä artikkelissa kuvataan edunvalvonnan etenemistä edunvalvontavaltakirjan sekä virkaedunvalvojan kautta. Klikkaa ja lue, miksi sinunkin kannattaisi tehdä edunvalvontavaltakirja.

Lue kokonaan
Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Edunvalvontavaltakirjan hyödyt

Laatimalla edunvalvontavaltakirjan voit järjestää omien asioittesi hoidon etukäteen siltä varalta, ettet myöhemmin kykene hoitamaan niitä.  Edunvalvontavaltakirja tunnetaan myös nimellä edunvalvontavaltuutus.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Kaikki edunvalvontavaltuutuksesta

Kun olet lukenut tämän artikkelin, tiedät kaiken tarpeellisen edunvalvontavaltuutuksesta, ja miksi aivan jokaisella tulisi olla sellainen.

Lue kokonaan