"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Edunvalvontavaltakirja – vaihtoehto edunvalvojalle

Mikä on edunvalvontavaltakirja?

Kun haluat antaa toiselle henkilölle oikeuden asioida puolestasi, tulee sinun laatia valtakirja. Laatimalla edunvalvontavaltakirjan eli edunvalvontavaltuutuksen, sinulla on mahdollisuus päättää, kenellä on päätösvalta hoitaa sinun asioistasi, kun et enää itse kykene siihen. Mikäli edunvalvontavaltuutusta ei ole tehty, määrää holhousviranomainen tai tuomioistuin edunvalvojan.

Milloin edunvalvontavaltakirjaa tarvitaan ja milloin se astuu voimaan?

Edunvalvontavaltuutus astuu voimaan, kun et enää itse kykene hoitamaan asioitasi heikentyneen terveydentilan vuoksi. Edunvalvontavaltuutus tulee vahvistaa Digi- ja väestötietovirastolla.  

Mitkä ovat edunvalvontavaltakirjan muotovaatimukset?

Edunvalvontavaltakirja ei ole vapaamuotinen valtakirja. Edunvalvontavaltakirja tulee täyttää laissa asetetut muotovaatimukset, jotta se on pätevä. Edunvalvontavaltakirja tulee laatia kirjallisena ja edunvalvontavaltakirjan tulee olla valtuuttajan allekirjoittama kahden esteettömän todistajan ollessa läsnä. Lisäksi edunvalvontavaltakirjaan tulee yksilöidä valtuutetut sekä mitä toimia edunvalvontavaltakirja koskee.

Miten edunvalvontavaltakirja vaikuttaa asunnon myymiseen?

Edunvalvontavaltakirjan laatijalla, eli valtuuttajalla on mahdollisuus valtuuttaa edunvalvontavaltuutettu myymään asunto tai kiinteistön Asunnon myyminen voi esimerkiksi tulla ajankohtaiseksi silloin kun edunvalvontavaltuutuksen laatijalla on tarve muuttaa hoivakotiin.

Laadi edunvalvontavaltakirja

Voit laatia edunvalvontavaltuutuksen helposti ja turvallisesti verkkopalvelussamme tai yhdessä juristin kanssa. Verkkopalvelustamme löydät edunvalvontavaltuutus lomakkeen, jossa sinulle esitetään samat  kysymykset, jotka juristi esittäisi sinulle laatiessaan asiakirjan. Vastauksesi perusteella syntyy sinulle räätälöity tulostettava edunvalvontavaltakirja, jonka voit tallentaa suoraan tietokoneellesi. Asiakirja tallentuu myös OmaLexly -tilillesi. 

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta