"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Edunvalvontavaltuutus ja kuolinpesän asioiden hoito

Edunvalvontavaltuutus auttaa monessa asiassa

Hyvissä ajoin laadittu edunvalvontavaltakirja vahvistetaan Digi- ja väestötietovirastossa. Nimetty edunvalvontavaltuutettu saa sen nojalla hoitaa valtuuttajan omaisuutta ja muita taloudellisia asioita, kuten asunnon myynnin tai pankkiasioita. Edunvalvontavaltuutettu voi edunvalvontavaltakirjan nojalla hoitaa myös valtuuttajan henkilöä koskevia asioita, kuten passin hakemisen. Valtuuttajan elinaikana valtuutus onkin pääsääntöisesti hyvin laaja ja mahdollistaa asioiden hoidon sujuvasti. 

Edunvalvontavaltuutus lakkaa olemasta voimassa, kun valtuuttaja kuolee 

Kun valtuuttaja on kuollut, edunvalvontavaltuutettu luovuttaa edunvalvontavaltakirjan ja valtuutetun omaisuuden kuolinpesän hoitoon. Edunvalvontavaltuutuksen nojalla ei voi siten enää kuoleman jälkeen hoitaa vainajan tai kuolinpesän asioita. Kuolinpesän asioiden hoitoa koskevat omat erityiset säännöksensä, joihin edunvalvontavaltakirjalla ei voida vaikuttaa. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta