"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Miten edunvalvontavaltuutus eroaa muista valtuutuksista?

Tavallinen valtakirja pätee silloin, kun olet vielä toimintakykyinen

Vahvistetulla edunvalvontavaltakirjalla valtuutettu pystyy muun muassa maksamaan valtuuttajan tililtä valtuuttajan laskuja sekä hoitamaan valtuutetun pankkiasioita ja muita taloudellisia asioita. Vahvistetun edunvalvontavaltakirjan avulla valtuutettu voi esimerkiksi myydä valtuuttajan omaisuutta ja maksaa tämän laskuja.  Tavallisella valtakirjalla puolestaan hoidetaan yleensä vain valtakirjassa nimettyjä asioita silloin, kun valtuuttaja on vielä toimintakykyinen. Edunvalvontavaltakirjassa puolestaan voidaan antaa hyvinkin laajat valtuudet hoitaa valtuuttajan asioita.

Muista nimetä myös varavaltuutettu

Edunvalvontavaltakirjaan voi, ja kannattaa, ottaa varsinaisen valtuutetun lisäksi myös vara- ja toissijaisia valtuutettuja siltä varalta, että varsinainen valtuutettu on estynyt hoitamaan valtuutetun tehtävää esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

Myös puolison asioiden hoitaminen edellyttää valtuutusta

On hyvä muistaa, että puolisosi tai läheisesi ei voi ilman asianmukaisia valtuuksia automaattisesti hoitaa pankkiasioitasi. Edunvalvontavaltuutus tulee tehdä myös puolisolle. Hyvin laaditulla ja kattavalla edunvalvontavaltakirjalla varmistat, että asioitasi hoitaa valitsemasi luotettu henkilö ja vaikka itse sairastuisit, tulee asiasi hoidettua. Edunvalvontavaltakirja on ikään kuin vakuutus, jolla varaudut tulevaan ja se tulisi olla tehtynä jokaisella 18-vuotta täyttäneellä.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta