Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehto

Avioehdolla puolisot sopivat yhdessä, miten heidän omaisuutensa jaetaan avioliiton päätyttyä avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avioehto voi olla halutessanne voimassa vain avioeron varalta.

Avoehto

Avoehdossa voitte sopia yhteisen omaisuutenne jakamisesta sen varalta, että liittonne päättyy eroon. Avoehdolla voi myös poistaa puolison oikeuden vaatia toiselta osapuolelta avoliittolain mukaista hyvitystä.

Testamentti

Voit antaa testamentilla joko hallinta- tai omistusoikeuden asunto-osakkeeseesi tai kiinteistöösi.

Edunvalvontavaltakirja

Jos menetät oman toimintakykysi, nimeämäsi edunvalvontavaltuutettu voi hoitaa kiinteistöäsi valtakirjalla.

Kodin ja kiinteistön juridiikkaa

Tiedätkö, miten paljon lakipapereilla voi vaikuttaa muun muassa siihen, mitä kodille tapahtuu, jos itse sattuu sairastumaan tai oma liitto päättyy eroon?

Lue asiantuntijoidemme kirjoittamat artikkelit siitä, mitä merkitystä esimerkiksi edunvalvontavaltakirjalla tai avoehdolla voi olla kiinteistön tai asunto-osakkeen kannalta. Kaikki tarpeelliset asiakirjat voi tehdä helposti Lexlyn juristien laatimien verkkopalveluiden avulla.

Tärkeitä lakipapereita

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti ja asunto

Mikä merkitys testamentilla on asuntokontekstissa? Kenelle haluat jättää asunto-osakkeesi tai kiinteistösi kuolemasi jälkeen? Testamentilla voit itse määrätä kuka perii sinut. Testamentissa voit määrätä erikseen sekä hallintaoikeudesta että omistusoikeudesta. Oheiseen artikkeliin olemme koonneet tietoa siitä, miten voit ottaa asuntoasiat huomioon testamenttia laatiessasi.

Testamentti ja asunto

Turvaa edunvalvontavaltakirjalla

Tiesitkö, että edunvalvontavaltakirjassa voit määrittää sen, kuka saa myydä asuntosi? Jos oma toimintakykysi heikkenee sairauden, iän tai onnettomuuden seurauksena, edunvalvontavaltakirjalla voit varmistaa omien toiveidesi toteutumisen.

Mitä hyötyä on edunvalvontavaltakirjasta?
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Ero edessä - Miten yhteisen kodin käy?

Avioero! Mitä yhteiselle asunnollemme nyt tapahtuu? Kumpi jää asumaan asuntoon avioeron jälkeen? Avioehdolla puolisot voivat päättää, miten heidän omaisuutensa jaetaan erotilanteessa. Asunnon kohtalostakin voi erikseen sopia avioehdolla. Voit lukea alla olevasta artikkelista lisää avioehdon vaikutuksista avioparin asumiseen sekä asuntoihin. 

Yhteinen koti ja avioehto
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avoehdolla sovitte asunto-osakkeista

Tiesitkö, että avopuolisoiden erolla voi olla velvoittavia oikeusvaikutuksia myös yhteisenä kotina käytetylle asunnolle? Avoehdon tekemällä voitte puolisosi kanssa varmistua siitä, että omaisuutenne jakautuu haluamallanne tavalla mahdollisen eron sattuessa. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää asunnosta avoliitossa sekä avoehdosta. 

Avoparin yhteinen koti
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.