"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Älä tee näitä virheitä, kun avioliitto päättyy

Älä hoputa avioeroprosessia

Ota puolisosi kanssa aikaa selvittääksenne yksityiskohdat avioerosta. Lista hoidettavista asioista on pitkä, joten kannattaa alusta asti katsoa, mihin vaiheisiin tarvitsette joko juridista apua tai juttuseuraa esimerkiksi kunnan kautta sosiaalialan ammattilaisen kanssa. Osa asioista on kahdestaan suoritettavissa, mutta kannattaa miettiä tarkkaan, mihin kykenee ilman ammattiapua.

Älä oleta, että avioero on sotaa

Stereotypia, joka on monilla, on että molemmat puolisot tarvitsevat omat juristinsa. Tosiasiassa juristia voi hyödyntää tilanteessa kolmantena, puolueettomana neuvojana. Eron voi hoitaa myös ilman riitoja, neuvottelua apuvälineenä käyttäen.

Älä hoida ositusta suullisesti

Osituskirja on tärkeä todiste siitä, että ositus on tehty. Hetkessä voi tuntua helpolta vain sopia toisen kanssa, miten omaisuus jaetaan, mutta välit voivat tulehtua jopa eron jälkeen. Entisen puolison kuollessa- jolloin osituskirjaa viimeistään tarvitaan- suullista sopimusta on hankala lähteä todistamaan. Niinpä juristin kanssa laadittu asiakirja on paras tapa huolehtia osituksesta.

Älä lykkää ositusta

Ositus on tärkeä molempien puolisoiden kannalta. Ositukselle ei ole olemassa takarajaa, joten helposti se jää toissijaiseksi muiden murheiden joukossa, mutta osituksen tekeminen on tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä. Molemmat entiset puolisot voivat vaatia osituksen tekemistä koska vain, jopa vasta toisen kuoleman jälkeen.

Myös elämässä eteenpäin liikkumisen kannalta ositus on tärkeä, sillä pankit tarvitsevat usein osituskirjaa lainojen uudelleen järjestämistä varten.

Älä kieltäydy juridisesta avusta

Varsinkin sopuisan avioeron yhteydessä saattaa tulla olo, että kahdestaan kaikki asiat saadaan järjestettyä. Mutta avioero on monimutkainen prosessi. Juridisen avun hankkiminen ei tarkoita, että sopuisasta erosta tulee nyt monimutkainen, vaan juristi voi auttaa osituksessa, huoltajuus- ja tapaamisoikeus pohdinnoissa sekä muissa monimutkaisissa pohdinnoissa. Jotta ero saadaan siististi taputeltua, kannattaa pyytää vähintäänkin neuvoja ammattilaiselta, jotta vanhoihin asioihin ei tarvitse enää palata myöhemmin.

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli avioerosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Lue lisää aiheesta