"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Mistä päivästä ositus tehdään?

Avioeron vireilletulo 

Avioeron hakeminen on yleensä suuri ja usein myös raskas päätös. Suuria päätöksiä tehdessä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja selvittää kaikki asiat, jotka on järkevä ottaa huomioon ennen varsinaisen avioerohakemuksen tekemistä. On hyvä huomioida esimerkiksi, että mikäli avioliitto on päättynyt avioeroon, huomioidaan osituksessa se omaisuus ja ne velat, jotka puolisoilla ovat olleet avioerohakemuksen vireilletulopäivänä, eli kun avioerohakemus on jätetty käräjäoikeuteen.

Mikäli toinen puolisoista saisi perinnön avioerohakemuksen jättämisen jälkeen, kyseistä perintöä ei oteta huomioon osituksessa. Myöskään avioerohakemuksen jättöpäivän jälkeen otettuja velkoja ei huomioida. Avioerotuomiota ei tarvitse odottaa, vaan ositus voidaan toimittaa myös harkinta-ajan aikana. 

Avioero ja ositus

Mikäli avioliitto päättyy toisen puolison kuolemaan, osituksessa huomioidaan se omaisuus ja ne velat, jotka puolisolla oli ensin kuolleen puolison kuolinpäivänä. 

Omaisuus arvostetaan kuitenkin yleensä osituksen toimituspäivälle, eli päivälle, jolloin osapuolet allekirjoittavat ositussopimuksen.

Lexly - Helpot lakipalvelut

Huomioithan, että tämä on yleisluotoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun:

010 3379 150

asiakaspalvelu@lexly.fi tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella >>

Linkin takaa löydät kaikki avioeroon ja ositukseen liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta