Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Mitkä ovat ositussopimuksen muotovaatimukset?

Ositus voidaan toimittaa joko sopimusosituksena tai toimitusosituksena. Sopimusosituksesta on kyse silloin, kun ositus perustuu osapuolten yhteiseen sopimukseen. Joskus tilanteet kutienkin ajautuvat erimielisyyksiin, joita ei yrityksistä huolimatta pystytä ratkomaan ilman ulkopuolista pesänjakajaa – tällöin kyse on toimitusosituksesta. 

Ositus tulee laatia kirjallisesti

Osituksen toimittamiseksi on määritelty tietyt muotovaatimukset. Huolimatta siitä, kumpi ositusmuoto on kyseessä, tulee osituskirja aina laatia kirjallisesti. Osapuolten sopiessa yhdessä osituksen toimittamisesta, tulee osituskirjassa olla molempien osapuolten sekä kahden esteettömän todistajan allekirjoitus. Sen sijaan, mikäli pesänselvittäjä on laatinut sopimuksen riittää osituskirjaan ainoastaan pesänselvittäjän allekirjoitus.

Osituskirjalla on muotovaatimukset

Osituskirja kannattaa aina laatia huolellisesti ja tarkistaa, että se täyttää tarvittavat muotomääräykset. Näin ollen kumpikaan osapuolista ei voi myöhemmin esimerkiksi riitauttaa osituskirjan pätevyyttä. Mikäli olet epävarma täyttääkö osituskirja vaadittavat muotomääräykset, me Lexlyssä autamme sinua mielellämme.

 

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluotoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Lue lisää aiheesta

Ositus, aikaisempi avioliitto

Tee virallinen ositusasiakirja nopeasti ja helposti Lexlyn verkkopalvelussa. Osituskirjan voit ladata itsellesi heti maksun jälkeen (PDF). Saat toimintaohjeet ja kuitin sähköpostiisi.

58

Tee itse verkkopalvelussa. Jos haluat sittenkin apua asiantuntijalta, kerro meille tilanteestasi, niin annamme sinulle arvion kokonaishinnasta.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.