Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Näin valmistaudut osituksen tekoon

Osituksen tekemiselle ei ole aikarajaa, mutta usein se on järkevintä hoitaa mahdollisimman pian eron jälkeen. Kun varaat ajan juristille, niin asiat lähtevät liikkeelle.

Listaa omaisuus

Ensimmäiseen neuvotteluun voi valmistautua laatimalla yksinkertaisen listauksen kummankin puolison omaisuudesta ja veloista. Voit myös etukäteen miettiä, millaiseen lopputulokseen haluaisit osituksessa päästä. Ensimmäisen keskustelun juristimme kanssa voit käydä yksin tai yhdessä puolisosi kanssa.

Ositus on sopimus

Vaikka kävisitkin ensimmäisen keskustelun ositukseen liittyvistä asioista juristin kanssa ilman tulevaa ex-puolisoasi, huomioithan, että ositus on ennen kaikkea sopimus. Jotta ositus olisi pätevä, kummankin teistä on hyväksyttävä ja allekirjoitettava ositussopimus. Pätevää ositusopimusta varten vaaditaan myös kahden esteettömän todistajan allekirjoitukset. 

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta