"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Osituksen muuttaminen

Valmiin osituksen sovittelu

Yksi tapa muuttaa ositusta on tehdä jo valmiin osituksen sovittelu. Osituksen sovittelulle on kuitenkin olemassa tarkat lakisääteiset edellytykset. Toisilleen vaihtoehtoiset edellytykset sovittelulle ovat, että osituksen lopputulos on ollut kohtuuton tai se tuottaa toiselle osapuolelle perusteetonta etua. Osituksen sovittelussa tulee aina ottaa huomioon kokonaisvaltainen harkinta, eikä yksittäinen asia tai tapahtuma välttämättä luo mahdollisuutta osituksen sovitteluun.

Osituksen moittiminen on mahdollista

Jo tehtyä ositusta voidaan myös tietyin edellytyksin moittia. Ositusta on mahdollista moittia sopimuksen sisällön tai syntytavan vuoksi. Moitteen tarkoituksena on saada osituksessa saatu lopputulos muutettua tai saada koko ositus kumotuksi. Moitekanteen nostamiseen ja sen määräaikaa koskevat säännökset ovat erilaisia riippuen siitä, onko ositus niin kutsuttu toimitusositus vai sopimusositus.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta