Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Ositus avioerossa

Omaisuuden ositus

Osituksessa puolisoiden omaisuus jaetaan. Osituksen tekee yleensä asiantunteva juristi. On tavallista, että osituskirjalla omaisuus vaihtaa omistajaa, kun puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus jaetaan uudestaan. Osituksessa otetaan huomioon kummankin puolison omaisuuden säästö, eli kummankin varat vähennettyinä veloilla. Avio-oikeus tarkoittaa oikeutta puolikkaaseen kummankin puolison yhteenlaskettujen säästöjen summasta.

Osituksen voi hoitaa myös yhteinen juristi

Yleinen harhaluulo on, että kumpikin tarvitsisi avioerossa oman juristin. Juristin apu on ositusta tehtäessä teidän molempien etu. Ammattilainen auttaa jäsentämään hankaliltakin tuntuvia asioita ja esittää erilaiset mahdolliset toimintamallit sen lisäksi, että laatii tarvittavat asiakirjat. Yhteinen juristi auttaa puolueettomasti ja ammattitaitoisesti teitä molempia.

Avioero ja omaisuuden jako

Raha-asioista kannattaa keskustella ennen avioerohakemuksen jättämistä. Jos teillä on kysymyksiä tai erimielisyyttä omaisuuden jaosta suosittelemme lämpimästi, ettette jätä avioerohakemusta käräjäoikeuteen ennen kuin olette keskustelleet juristimme kanssa. Avioeroon liittyvien raha-asioiden järjestelyistä on hyvä saada asiantunteva mielipide ennakkoon, ja erohakemuksen jättäminen kaventaa sopimisen mahdollisuuksia.

Kysyttävää?

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli avioerosta ja osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun:

010 3379 150 asiakaspalvelu@lexly.fi tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeella >>

Linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta