Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Ositus päättää avioliiton taloudellisen puolen

Avioeron jälkeen puolisoiden omaisuus tulee selvittää ja jakaa. Suullinen sopimus ei riitä, vaan asiat täytyy laittaa kunnollisen juridisen sopimuksen muodossa paperille. Tätä kutsutaan ositukseksi.

Osituksessa omaisuus jaetaan

Ositus on saattaa päätökseen entisten puolisoiden avioliittoon perustuvan taloudellisen yhteyden. Ositus kertoo, kuka omistaa avioliittoon jälkeen mitäkin. 

Ositus kannattaa hoitaa heti avioeron yhteydessä

Osituksen tekemiselle ei ole aikarajaa, mutta asiat kannattaa avioeron yhteydessä laittaa saman tien kuntoon. Usein pankki vaatii osituksen, jotta mm. asuntolainat voidaan järjestellä uudelleen. Jos sinulla ja entisellä puolisollasi on avioehto, tulee tehdä omaisuuden erottelu. Se poikkeaa osituksesta vain siinä, mihin omaisuuden jako perustuu, lakiin vai avioehtosopimukseen.

Huomioithan, että tämä artikkeli on yleisluontoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta