"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Pitääkö ositus rekisteröidä?

Miksi puhutaan osituskirjan rekisteröimisestä, jos ositusta ei ole pakko rekisteröidä?

Osapuolet voivat halutessaan rekisteröidä osituskirjan Digi- ja Väestötietovirastossa. Rekisteröinti antaa puolisoille suojan velkojia vastaan. Mikäli toinen osapuolista saa osituksessa enemmän omaisuutta kuin mihin hän olisi ollut oikeutettu, voi ositus vaikuttaa ulosotto- tai konkurssitilanteisiin. Jos ositussopimus on rekisteröity, on omaisuutta saanut osapuoli suojassa velkojien vaatimuksilta, jotka kohdistuvat toiseen osapuoleen.

Osituskirjan rekisteröimiselle ei ole asetettu määräaikaa. Osituskirjan voi siis rekisteröidä heti osituksen tultua suoritetuksi tai vasta myöhemmässä vaiheessa.

Huomioithan, että tämä on yleisluotoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta