"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Riitaisan osituksen ratkoo pesänjakaja, mikä se on?

Kuka voi toimia pesänjakajana 

Pesänjakajana toimii käräjäoikeuden määräämä juristi, useimmissa tapauksissa asianajaja, joka huolehtii osituksen toimittamisesta. Pesänjakajan tehtävänä on muun muassa kertoa molemmille puolisoille heidän oikeutensa ja velvollisuutensa osituksessa sekä selvittää mitä omaisuutta avio-oikeuden alaiseen omaisuuteen kuuluu ja minkä arvoista tämä omaisuus on.

Mitä pesänjakaja tekee

Pesänjakaja pyrkii aina ensisijaisesti sovinnolliseen ratkaisuun, mutta tarvittaessa pesänjakajalla on myös valtuudet esimerkiksi myydä omaisuutta. Kun osituksessa on päästy ratkaisuun, laatii pesänjakaja osituskirjan. Osituskirjaan riittää ainoastaan pesänjakajan allekirjoitus.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli osituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki ositukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta