Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Kuinka toimia, kun läheinen on kuollut? 

Läheisen kuoleman jälkeen elämä ja asioiden järjesteleminen voi tuntua kaoottiselta. Jo postiluukusta saapunut kirje pankista, jossa kerrotaan kuolinpesän pankkiasioiden hoitamisesta ennen ja jälkeen perunkirjoitusta valtakirjoineen, saattaa tuntua ylivoimaiselta ja selvitettävien asioiden pino suurelta.

Perunkirjoitus tulee hoitaa lain määräämässä ajassa

Läheisen kuolemaan liittyy paljon käytännön järjestelyjä. On selvitettävä vainajan ja mahdollisen lesken omaisuuteen sekä perillisiin liittyviä asioita, ja kaikki on tehtävä lain määräämässä ajassa.

Perunkirjoitus seuraa hautajaisia. Perunkirjoituksessa selvitetään lain määräämällä tavalla, ketkä ovat perillisasemassa ja millaista omaisuutta kuolinpesään kuuluu. Perunkirjoitustilaisuus on pidettävä kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä.

Ammattilaisesta voi olla suuri apu

Perunkirjoitukseen liittyy paljon hankittavia asiakirjoja ja järjesteltäviä asioita. Osaavan juristin apu voi olla perunkirjoituksessa korvaamaton mielenrauhan tuoja.  

Haluamme tehdä perunkirjoituksen järjestämisestä mahdollisimman vaivatonta ja ymmärrettävää. Ohjaamme askel askeleelta käytännön asioissa, kunnes kaikki on selvitetty ja hoidettu loppuun saakka.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Tee perunkirjoitus sujuvasti Lexlyn kanssa. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

alk. 600

Perunkirjoitus perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.