Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Mikä on perunkirjoituksen hinta?

Monesti mietitään, onko perunkirjoituksen pitäminen ja perukirjan laatiminen juristin kanssa kallista. Mielessä pyörivät kysymykset siitä, kannattaisiko perukirja kuitenkin laatia itse ja säästää. Itse tehdyn perukirjan laatimiskustannukset ovat toki pienet. Kuluja tulee lähinnä erinäisten todistusten, kuten virkatodistusten ja isännöitsijäntodistuksen, tilaamisesta. Valitettavan usein itse tehtyjä perukirjoja joudutaan kuitenkin korjaamaan ja korjausten tekeminen jälkikäteen voi maksaa jopa enemmän kuin alun perin juristin kanssa laadittu perukirja.

Asiantuntijan avulla säästöä perintöverotuksessa

Aina tehtyä ei myöskään saa tekemättömäksi. Näin voi käydä esimerkiksi perintöverotuksen osalta. Asiantuntijan laatimassa perukirjassa mietitään tarkkaan sekä sisältökysymykset että verotukseen liittyvät näkökulmat. Isoimmat säästöt näkyvätkin yleensä juuri verotuksen saralla.  

Mitä perunkirjoitus maksaa?

Mitä juristin laatima perukirja sitten maksaa?  Yleisesti ottaen juristin toimeksiannot veloitetaan käytettyjen työtuntien perusteella. Keskimäärin perunkirjoitustoimeksiantojen kustannukset liikkuvat 600-1200 euron välillä. Kustannuksen suuruuteen vaikuttaa mm. vainajan omaisuuden laajuus. Vaikka perukirjan laatijana toimii juristi, pystyy asiakas vaikuttamaan kustannuksiin myös omilla toimillaan. Mitä vähemmän juristilla menee aikaa erinäisten asiakirjojen, kuten sukuselvityksen tai asunnon hinta-arvion, hankkimiseen, sitä pienempi on juristin lasku.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Tee perunkirjoitus sujuvasti Lexlyn kanssa. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

alk. 600

Perunkirjoitus perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.