Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Miten haen lisäaikaa perunkirjoitukseen

Perunkirjoitus tulee toimittaa kolmen kuukauden kuluessa perittävän kuolinpäivästä. Mikäli perunkirjoitusta ei ehditä toimittamaan mainitussa ajassa, tulee perunkirjoituksen toimittamiseksi hakea lisäaikaa.

Lisäaikaa perunkirjoitukseen haetaan Verohallinnolta

Hakemuksen voi tehdä kuolinpesän osakas, perunkirjoituksessa toimiva uskottu mies tai muu perunkirjoituksesta vastaava henkilö.

Lisäaikaa perunkirjoitukseen haetaan kirjallisesti

Verohallinnolle tulee toimittaa kirjallinen hakemus, jossa ilmoitetaan miksi perunkirjoituksen toimittamiselle haetaan lisäaikaa. Perusteluna voisi olla esimerkiksi puutteellinen sukuselvitys. Hakemuksessa tulee lisäksi mainita, mihin asti lisäaikaa haetaan. Lisäaikaa voi hakea useamman kuukauden kerrallaan. Mikäli perunkirjoituksen toimittamiselle on jo haettu lisäaikaa, ei se estä uuden hakemuksen tekemistä. Useimmissa tapauksissa Verohallinto myöntääkin lisäajan hakemuksen mukaisesti.

Lisäajan hakemista koskevan lomakkeen löydät täältä. Hakemuksen voi tehdä myös OmaVerossa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta