Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Miten haen lisäaikaa perunkirjoitukseen

Perunkirjoitus tulee toimittaa kolmen kuukauden kuluessa perittävän kuolinpäivästä. Mikäli perunkirjoitusta ei ehditä toimittamaan mainitussa ajassa, tulee perunkirjoituksen toimittamiseksi hakea lisäaikaa.

Lisäaikaa perunkirjoitukseen haetaan Verohallinnolta

Hakemuksen voi tehdä kuolinpesän osakas, perunkirjoituksessa toimiva uskottu mies tai muu perunkirjoituksesta vastaava henkilö.

Lisäaikaa perunkirjoitukseen haetaan kirjallisesti

Verohallinnolle tulee toimittaa kirjallinen hakemus, jossa ilmoitetaan miksi perunkirjoituksen toimittamiselle haetaan lisäaikaa. Perusteluna voisi olla esimerkiksi puutteellinen sukuselvitys. Hakemuksessa tulee lisäksi mainita, mihin asti lisäaikaa haetaan. Lisäaikaa voi hakea useamman kuukauden kerrallaan. Mikäli perunkirjoituksen toimittamiselle on jo haettu lisäaikaa, ei se estä uuden hakemuksen tekemistä. Useimmissa tapauksissa Verohallinto myöntääkin lisäajan hakemuksen mukaisesti.

Lisäajan hakemista koskevan lomakkeen löydät täältä. Hakemuksen voi tehdä myös OmaVerossa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Tee perunkirjoitus sujuvasti Lexlyn kanssa. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

alk. 600

Perunkirjoitus perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.