Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Perunkirjoituksen malli

Perukirjaan tehtävät kirjaukset määräytyvät aina jokaisen kuolinpesän tilanne ja varallisuus huomioiden erikseen.

Valmista perukirjamallia ei ole

Merkinnät perukirjassa vaihtelevat hyvin paljon riippuen esimerkiksi siitä onko vainaja kuollut naimattomana, naimisissa olevana, eronneena vai leskenä, ja oliko vainajalla lapsia, oliko hän lapseton, oliko hän tehnyt testamentin tai minkälaista varallisuutta vainajalta on jäänyt. Valitettavasti valmista, jokaiseen kuolinpesään sopivaa perukirjamallia tai -lomaketta on tämän vuoksi mahdotonta laatia.

Laki asettaa vaatimukset perukirjalle

Perukirjaa laadittaessa täytyy tarkasti noudattaa lain määräyksiä sekä Verohallinnon ohjeita perukirjaan tehtävistä merkinnöistä. Huomioitavia asioita on paljon, ja koska valmista jokaiselle sopivaa mallipohjaa ei ole olemassa, voi lakia ja verottajan käytäntöjä ennestään tuntemattomalle perukirjan tekeminen itse osoittautua haastavaksi tehtäväksi.

On hyvä huomioida, että mikäli itse tehdyn perukirjan tiedot eivät ole oikein tai ne ovat puutteellisia, voi Verohallinto määrätä maksettavaksi veronkorotusta.

Juristi osaa huomioida tarpeellisen

Suosittelemme perunkirjoitusasiassa aina kääntymään juristin puoleen, joka osaa huomioida kaikki perunkirjoituksen kannalta keskeiset asiat sekä laatia perukirjan verotusta ja perinnönjakoa silmällä pitäen oikein.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Tee perunkirjoitus sujuvasti Lexlyn kanssa. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

alk. 600

Perunkirjoitus perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.