Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Perunkirjoituksen uskotut miehet

Perunkirjoitusta toimittamaan täytyy lain mukaan valita kaksi uskottua miestä. Periaatteessa uskottuina miehinä voivat toimia myös kuolinpesän osakkaat itse, mutta riittävän objektiivisuuden takaamiseksi ja myöhempien riitojen välttämiseksi parasta on valita uskotuiksi miehiksi kuolinpesän ulkopuoliset henkilöt.

Perunkirjoituksen laatiminen vaatii perintöoikeuden tuntemista

Uskotut miehet vastaavat perukirjan laatimisesta, perunkirjoitustilaisuuden järjestämisestä sekä siitä, että perukirjaan merkitään kaikki ilmoitetut tiedot oikein ja pesän omaisuus arvioidaan asianmukaisesti. Perukirjan laatiminen riittävällä tarkkuudella ja omaisuuden arvioiminen verotuksen kannalta järkevästi vaatii ymmärrystä perintöoikeudesta sekä verottajan käytännöistä, joten tyypillisesti ainakin toisena perunkirjoituksen uskottuna miehenä toimii juristi.

Uskottu mies ei hallinnoi pesän omaisuutta

Uskotun miehen tehtävät rajoittuvat ainoastaan perukirjan laatimiseen ja perunkirjoituksen toimittamiseen, eikä uskotuilla miehillä ole oikeutta ilman erillistä valtuutusta esimerkiksi hallinnoida taikka jakaa pesän omaisuutta.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta