Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Testamentti

Erilaiset testamentit

Keskinäinen testamentti

Testamenttityyppejä on erilaisia ja ne palvelevat eri tarkoituksia. Voit tehdä testamentin joko yksin tai yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa. Yhdessä laadittua testamenttia kutsutaan keskinäiseksi testamentiksi. Keskinäisessä testamentissa voidaan määrätä siitä, miten omaisuus jaetaan ensin kuolleen puolison jälkeen ja miten se jaetaan, kun molemmat puolisot ovat kuolleet. Yleensä keskinäisellä testamentilla halutaan suojata eloonjäänyttä puolisoa eli leskeä. 

Omistusoikeustestamentti

Testamentit voidaan jakaa myös omistusoikeus- ja hallintaoikeustestamentteihin. Omistusoikeustestamentilla tarkoitetaan testamenttia, jossa testamentin saajalle määrätään omaisuutta omistusoikeudella. Omistusoikeus voidaan määrätä joko ilman rajoituksia tai sitä voidaan rajoittaa erilaisilla määräyksillä.

Hallintaoikeustestamentti

Testamentilla voidaan määrätä omaisuutta myös hallintaoikeudella, jolloin omistusoikeus omaisuudesta määrätään toiselle saajalle. Tämäntyyppistä hallintaoikeustestamenttia käytetään, kun esimerkiksi leskelle halutaan taata oikeus jäädä asumaan yhteiseen kotiin ja käyttää kesämökkiä. 

Yleistestamentti ja erityistestamentti

Lisäksi testamentit voidaan jakaa yleis- ja erityistestamentteihin. Yleistestamentilla määrätään, minkä suuruisen osuuden omaisuudesta kukin testamentin saaja saa. Erityistestamentissa voidaan määritellä tarkemmin, mitä omaisuutta menee kullekin saajalle. Erityistestamentin saajalle voidaan näin ollen määrätä esimerkiksi jokin tietty esine, asunto tai vaikkapa rahasumma. 

Miten tehdä testamentti?

Voit helposti tehdä testamentin netissä täysin itsenäisesti, kun käytät Lexlyn juristien laatimaa verkkopalvelua. Verkkopalvelussa sinulle esitetään kysymyksiä, joiden perusteella syntyy juuri sinun tarpeisiisi sopiva testamentti. Testamentin hinta Lexlyssä on aina kiinteä, teit sen sitten verkkopalvelussamme tai yhdessä juristin kanssa puhelin- tai videoyhteyden avulla.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Lue lisää aiheesta Testamentti
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee testamentti helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu