"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Vaikuttaako testamentti verotukseen?

Testamentti ja perintöverojen jakautuminen

Perintöverot jakautuvat aina perittävän omaisuuden mukaan. Oheisten esimerkkien perusteella voi hahmottaa, miten erisuuruiset perintöosuudet vaikuttavat veroihin.

Esimerkki 1: Eronnut henkilö, jolla on lapsia

Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Perittävällä on yksi lapsi ja kaksi lapsenlasta. Ilman testamenttia lapsi perii kaiken omaisuuden. Perintöveroja tulee maksettavaksi 45 700 €.

Jos omaisuus jaetaan testamentilla tasan kolmeen lapselle ja lapsenlapsille, perintöverot ovat yhteensä 32 574 €. 

Esimerkki 2: Lapseton henkilö

Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Vanhemmat ovat kuolleet aikaisemmin. Sisaruksia on kaksi ja kummallakin sisaruksella on kaksi lasta. Ilman testamenttia varat menevät sisaruksille, jotka maksavat omaisuudesta perintöveroja yhteensä 84 500 €.

Sisarusten lapset maksavat aikanaan verojen jälkeen jäljelle jääneestä netto-omaisuudesta uudelleen perintöverot, jotka ovat vähintään 17 276 €. Kokonaisuudessaan perintöveroja kertyisi tällöin yhteensä 101 776 €. Jos omaisuus ohjataan suoraan sisarusten lapsille, perintöverot ovat yhteensä 67 500 €. 

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Tiesithän, että Lexlyn avulla on helppo tehdä testamentti netissä? Juristiemme suunnittelemassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeisiisi räätälöity testamentti. Jos haluat tehdä testamentin juristin kanssa, se onnistuu helposti joko puhelin- tai videoyhteyden avulla. Valitsit sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, testamentin hinta on aina kiinteä.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta