Tee testamentti näppärästi netissä 95 € tai varaa kätevä minikonsultaatio 67 € Tutustu >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti netissä 95 € ⭐ Netissä tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Tutustu >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Mitä käy lemmikilleni, jos kuolen?

Lemmikki rinnastetaan esineeseen

Suomen lainsäädännön mukaan lemmikit ovat esineitä, jotka periytyvät perillisillesi muun omaisuuden tavoin. Jos et ole tarkemmin määrännyt, kenelle rakas perheenjäsenesi menee kuolemasi jälkeen, sopivat perillisesi keskenään lemmikin uudesta omistajasta perinnönjaossa.

Testamentti eläinsuojeluyhdistykselle?

Testamentilla voit kuitenkin itse määrätä tarkemmin, minkälaisen tulevaisuuden karvaiselle tai karvattomalle kaverillesi haluat. Voit testamentata lemmikkisi esimerkiksi sukulaiselle tai ystävälle, jonka tiedät antavan sille hyvän kodin. Myös jotkin eläinsuojeluyhdistykset voivat lupautua hoitamaan lemmikkiäsi kuolemasi jälkeen, jos jätät heille varoja kyseiseen hoitoon.

Turvaa karvainen kaverisi

Muistathan, ettei testamentti ole kuolinilmoitus vaan tapa turvata tulevaisuutesi. Saat itsellesi mielenrauhan, kun tiedät, että rakas perheenjäsenesi saa viettää makoisia kissan- tai koiranpäiviä tavalla, jonka koet sille parhaaksi.

Kysyttävää?

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme? Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin ohjaamme sinua eteenpäin. 010 3379 150 asiakaspalvelu@lexly.fi

 

Tämän linkin takaa löydät kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

 

Lue lisää aiheesta