Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Testamentti

Mikä keskinäinen testamentti on ja mitä hyötyjä siitä on?

Kannattaako tehdä keskinäinen testamentti?

Yleensä keskinäinen testamentti laaditaan puolisoiden välillä, mutta osapuolina voi olla myös muut henkilöt, esimerkiksi sisarukset. Puolisoiden välisessä keskinäisessä testamentissa halutaan usein turvata lesken taloudellista tilannetta ja vahvistaa hänen lakimääräistä suojaansa.

Aviopuolisoiden keskinäinen testamentti

Lesken lakimääräinen asumisoikeus (hallintaoikeus) koskee puolisoiden yhteisenä kotina käyttämää asuntoa, mutta testamentilla hallintaoikeutta voidaan laajentaa koskemaan myös esimerkiksi kesämökkiä. Lisäksi leskelle voidaan määrätä omistusoikeudella osuus rahavaroista, joiden avulla vahvistetaan lesken taloudellista turvaa.

Avopuolisoiden keskinäinen testamentti

Erityisesti avopuolisoille testamentti on merkittävä asiakirja. Ilman testamenttia avopuolisot eivät peri toisiaan. Avoleskellä ei myöskään ole lakimääräistä oikeutta jäädä asumaan puolisoiden yhteiseen kotiin toisin kuin avioleskellä. Avoparien kannattaakin miettiä tarkkaan, minkälaiseen tilanteeseen avoleski jäisi, mikäli puolisoilla ei ole laadittuna testamenttia.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

 

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Lue lisää aiheesta Testamentti
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee testamentti helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu