"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Mikä keskinäinen testamentti on ja mitä hyötyjä siitä on?

Kannattaako tehdä keskinäinen testamentti?

Yleensä keskinäinen testamentti laaditaan puolisoiden välillä, mutta osapuolina voi olla myös muut henkilöt, esimerkiksi sisarukset. Puolisoiden välisessä keskinäisessä testamentissa halutaan usein turvata lesken taloudellista tilannetta ja vahvistaa hänen lakimääräistä suojaansa.

Aviopuolisoiden keskinäinen testamentti

Lesken lakimääräinen asumisoikeus (hallintaoikeus) koskee puolisoiden yhteisenä kotina käyttämää asuntoa, mutta testamentilla hallintaoikeutta voidaan laajentaa koskemaan myös esimerkiksi kesämökkiä. Lisäksi leskelle voidaan määrätä omistusoikeudella osuus rahavaroista, joiden avulla vahvistetaan lesken taloudellista turvaa.

Avopuolisoiden keskinäinen testamentti

Erityisesti avopuolisoille testamentti on merkittävä asiakirja. Ilman testamenttia avopuolisot eivät peri toisiaan. Avoleskellä ei myöskään ole lakimääräistä oikeutta jäädä asumaan puolisoiden yhteiseen kotiin toisin kuin avioleskellä. Avoparien kannattaakin miettiä tarkkaan, minkälaiseen tilanteeseen avoleski jäisi, mikäli puolisoilla ei ole laadittuna testamenttia.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

 

Lue lisää aiheesta