Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Mikä on testamentti ja mitä hyötyä siitä on?

Testamentti mahdollistaa monia asioita

Vaikka et haluaisikaan muuttaa lakimääräistä perimystä, on testamentin tekemisestä hyötyä. Testamentti on nimittäin ainut tapa, jolla pystytään esimerkiksi rajaamaan testamentinsaajien aviopuolisoiden avio-oikeus perittyyn omaisuuteen pois. Testamentilla pystytään myös määräämään siitä, että testamentinsaajat voivat halutessaan luopua tulevasta perinnöstä osittain. Ilman testamenttia, perinnöstä ei ole mahdollista luopua osittain, vaan perinnöstä tulee luopua kokonaan ja ehdoitta. 

Testamentilla tuot ilmi tahtosi

Testamentti selventää omaisuutesi tilannetta kuolemasi jälkeen. Kun tahtosi on asianmukaisesti ja muotomääräyksin kirjattu ylös testamenttiin, se auttaa parhaassa tapauksessa surevia perillisiä järjestämään tulevan perinnönjaon sinun tahtoasi kunnioittaen.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tee testamentti netissä

Lexlyn verkkopalvelussa voit tehdä testamentin itsenäisesti netissä. Hinta on aina kiinteä. Tutustu testamentin verkkopalveluun tästä >>

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta