Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Mikä on testamentti ja mitä hyötyä siitä on?

Testamentti on perintösuunnittelun keino, jolla pystytään muuttamaan laissa määrättyä perimystä. Testamentilla pystyt itse päättämään kuka tai ketkä perivät sinut kuolemasi jälkeen. 

Testamentti mahdollistaa monia asioita

Vaikka et haluaisikaan muuttaa lakimääräistä perimystä, on testamentin tekemisestä hyötyä. Testamentti on nimittäin ainut tapa, jolla pystytään esimerkiksi rajaamaan testamentinsaajien aviopuolisoiden avio-oikeus perittyyn omaisuuteen pois. Testamentilla pystytään myös määräämään siitä, että testamentinsaajat voivat halutessaan luopua tulevasta perinnöstä osittain. Ilman testamenttia, perinnöstä ei ole mahdollista luopua osittain, vaan perinnöstä tulee luopua kokonaan ja ehdoitta. 

Testamentilla tuot ilmi tahtosi

Testamentti selventää omaisuutesi tilannetta kuolemasi jälkeen. Kun tahtosi on asianmukaisesti ja muotomääräyksin kirjattu ylös testamenttiin, se auttaa parhaassa tapauksessa surevia perillisiä järjestämään tulevan perinnönjaon sinun tahtoasi kunnioittaen.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.