Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Mikä on testamentti ja mitä hyötyä siitä on?

Testamentti on perintösuunnittelun keino, jolla pystytään muuttamaan laissa määrättyä perimystä. Testamentilla pystyt itse päättämään kuka tai ketkä perivät sinut kuolemasi jälkeen. 

Testamentti mahdollistaa monia asioita

Vaikka et haluaisikaan muuttaa lakimääräistä perimystä, on testamentin tekemisestä hyötyä. Testamentti on nimittäin ainut tapa, jolla pystytään esimerkiksi rajaamaan testamentinsaajien aviopuolisoiden avio-oikeus perittyyn omaisuuteen pois. Testamentilla pystytään myös määräämään siitä, että testamentinsaajat voivat halutessaan luopua tulevasta perinnöstä osittain. Ilman testamenttia, perinnöstä ei ole mahdollista luopua osittain, vaan perinnöstä tulee luopua kokonaan ja ehdoitta. 

Testamentilla tuot ilmi tahtosi

Testamentti selventää omaisuutesi tilannetta kuolemasi jälkeen. Kun tahtosi on asianmukaisesti ja muotomääräyksin kirjattu ylös testamenttiin, se auttaa parhaassa tapauksessa surevia perillisiä järjestämään tulevan perinnönjaon sinun tahtoasi kunnioittaen.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta