Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Miksi testamentti kannattaa tehdä?

Olitpa sitten sitten yksineläjä tai parisuhteessa, lapseton, vanhempi tai jo isovanhempi, testamentin tekeminen kannattaa. Testamentti on juuri sinun omaan elämäntilanteeseesi, toiveisiisi ja perhesuhteisiisi perustuva asiakirja.

Laki luo yhden mallin perimysjärjestykselle, mutta testamentin kautta sinulla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Testamentti luo turvaa ja ennustettavuutta etenkin puolison taloudelliseen tulevaisuuteen.

Haluatko, että lapsesi perivät kaiken? Jos lapsia on, he ovat suoraan lain nojalla perillisiäsi. Testamentti kannattaa tehdä myös lapsille. Jos omaisuuden perii testamentin kautta, lapsillasi on paljon joustavampi mahdollisuus päättää itse, mitä haluavat sillä tehdä. Testamentti on myös mahdollisuus ottaa kantaa ennakkoperintöihin, päättää toissijaisista perillisistä, suunnitella verotusta ja sulkea lasten mahdollisten puolisoiden avio-oikeus pois testamentilla saadusta omaisuudesta.

Tekemällä testamentin varmistat, että omaisuutesi todella menee niille ihmisille tai organisaatioille, joille haluat sen antaa.