Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Miksi testamentti kannattaa tehdä?

Olitpa sitten sitten yksineläjä tai parisuhteessa, lapseton, vanhempi tai jo isovanhempi, testamentin tekeminen kannattaa. Testamentti on juuri sinun omaan elämäntilanteeseesi, toiveisiisi ja perhesuhteisiisi perustuva asiakirja.

Testamentilla voi vaikuttaa perimysjärjestykseen

Laki luo yhden mallin perimysjärjestykselle, mutta testamentin kautta sinulla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Testamentti luo turvaa ja ennustettavuutta etenkin puolison taloudelliseen tulevaisuuteen.

Lasten kannattaa saada perintö testamentilla

Haluatko, että lapsesi perivät kaiken? Jos lapsia on, he ovat suoraan lain nojalla perillisiäsi. Testamentti kannattaa tehdä myös lapsille. Jos omaisuuden perii testamentin kautta, lapsillasi on paljon joustavampi mahdollisuus päättää itse, mitä haluavat sillä tehdä. 

Testamentilla voi vaikuttaa perimykseen ja lasten puolisoiden avio-oikeuteen

Testamentti on mahdollisuus ottaa kantaa ennakkoperintöihin, päättää toissijaisista perillisistä, suunnitella verotusta ja sulkea lasten mahdollisten puolisoiden avio-oikeus pois testamentilla saadusta omaisuudesta.

Tekemällä testamentin varmistat, että omaisuutesi todella menee niille ihmisille tai organisaatioille, joille haluat sen antaa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta