Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Millainen on lapsettoman testamentti malli?

Lapseton henkilö voi omalla testamentillaan yleensä hyvin vapaasti määrätä, kenelle haluaa omaisuutensa jättää, ja millaisin ehdoin. Lapsettoman henkilön testamentti voi olla melko yksinkertainenkin asiakirja, sillä sitä laadittaessa ei tarvitse ottaa huomioon esimerkiksi lasten lakiosiin liittyviä lain rajoituksia.

Pohdi erilaisia vaihtoehtoja

Yksinkertaisimmillaan lapsettoman henkilön testamentissa määrätään yksi testamentinsaaja, jolle omaisuus testamentintekijän kuoleman jälkeen menee. Usein myös lapsettoman testamentintekijän kannattaa kuitenkin tämän lisäksi testamenttiin miettiä erilaisia tapahtumakulkuja, esimerkiksi sitä, kenelle testamentatun omaisuuden pitäisi ensisijaisen testamentinsaajan kuollessa mennä.

Huomioi verotukselliset seikat

Myös verotus kannattaa pitää mielessä, sillä monesti lapsettoman henkilön määräämät testamentinsaajat kuuluvat ankarammin verotettavaan 2. veroluokkaan. Verotuksellisesti voi olla järkevää esimerkiksi jakaa perintöä useammalle testamentinsaajalle taikka jättää omaisuus suoraan nuoremmille sukupolville oman ikäisten testamentinsaajien sijaan.

Naimisissa olevan tulee huomioida avioliittolaki

Naimisissa olevan lapsettoman henkilön täytyy testamenttia laatiessaan aina huomioida myös puolisoiden aviovarallisuussuhteisiin liittyvät avioliittolain säännökset ja tarvittaessa huolehtia myös avioehtosopimuksen laatimisesta. 

Lexlyn ammattitaitoiset perhejuristit auttavat mielellään testamentin valmistelemisessa. Voit halutessasi laatia testamentin myös itse käyttämällä verkkopalveluamme.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

 

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.