"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Milloin testamentti tulisi tehdä - juristi vastaa

Luin lehdestä, että jokaisen pitäisi tehdä testamentti. Miten se nyt menee – koska testamentti pitää tehdä?

Ihan totta. Eri elämänvaiheissa korostuu erilaiset juridiset asiat ja ne on hyvä tiedostaa, että tietää onko tarpeen tehdä esimerkiksi juuri testamentti. Aika usein on syitä, minkä vuoksi se kannattaa tehdä.

Mutta eikö testamentti ole enemmän iäkkäiden ihmisten juttu?

Ei ollenkaan. Testamentin teko ei ole ikäsidonnainen asia. Elämäntilanne ja siihen liittyvät omat tavoitteet ja huolenaiheet vaikuttavat siihen paljon enemmän. Uusperheissä esimerkiksi avioehdot ja testamentit tehdään useimmiten kuntoon, koska muutoin omaisuuden periminen voi olla hyvin sattumanvaraista.

Mutta jos ajattelee ihan pienten lasten vanhempia, niin miksi heidän kannattaisi tehdä testamentti? Lapsethan kuitenkin perii?

Usein juuri pienten lasten vanhempien olisi tarpeellista miettiä, miten varautua siihen tilanteeseen, jos toinen yhtäkkiä jäisikin yksin elättämään perhettä. Lasten perimät varat ovat heidän omiaan eikä niillä käydä perheen ruokaostoksilla. Usein voikin olla järkevämpää, että toista puolisoa turvataan taloudellisesti testamentin avulla. Hän voi sitten tilanteen mukaan itse päättää, missä määrin varoja on mahdollista ohjata lapsille esimerkiksi testamentista luopumisella tai myöhemmillä lahjoituksilla.

Ahaa, enpä ole tullut ajatelleeksikaan tuota puolta. No entä, jos testamentin sitten on kerran tehnyt niin riittääkö se?

Yksi testamentti harvoin kattaa koko elämänkaarta. Tehtyyn testamenttiin on hyvä aika ajoin palata ja tarkistaa, että vastaako se edelleen omaa tahtoa vai olisiko sitä tarpeen päivittää. Testamentti ei sinällään vanhene, mutta elämäntilanteiden ja varallisuuden muuttuessa sen ajantasaisuus on hyvä tarkistaa esimerkiksi vähintään viiden vuoden välein.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Itse tehty testamentti

Kyllä, testamentin voi tehdä myös itse. Mutta silloinkin apuna on hyvä käyttää asiantuntijaa. Lexlyn juristien kehittämä verkkopalvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden tehdä testamentti netissä täysin itsenäisesti. Samalla voit kuitenkin olla varma, että testamentti vastaa sekä lain muotomääräyksiä että sinun toiveitasi. Lexlyn verkkopalvelussa vastaat sinulle esitettyihin kysymyksiin ja lopputuloksena syntyy juuri sinun tarpeitasi vastaava testamentti. Tutustu verkkopalveluumme tästä >>

Lue lisää aiheesta