Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Milloin testamentti tulisi tehdä - juristi vastaa

Juristeiltamme kysytään monenlaisia kysymyksiä testamenttiin liittyen. Oheinen artikkeli on esimerkki keskustelusta, jonka tyyppinen asiakkaan ja juristimme välillä usein käydään liittyen siihen, milloin testamentti tulisi tehdä.

Luin lehdestä, että jokaisen pitäisi tehdä testamentti. Miten se nyt menee – koska testamentti pitää tehdä?

Ihan totta. Eri elämänvaiheissa korostuu erilaiset juridiset asiat ja ne on hyvä tiedostaa, että tietää onko tarpeen tehdä esimerkiksi juuri testamentti. Aika usein on syitä, minkä vuoksi se kannattaa tehdä.

Mutta eikö testamentti ole enemmän iäkkäiden ihmisten juttu?

Ei ollenkaan. Testamentin tekeminen ei ole ikäsidonnainen asia. Elämäntilanne ja siihen liittyvät omat tavoitteet ja huolenaiheet vaikuttavat siihen paljon enemmän. Uusperheissä esimerkiksi avioehdot ja testamentit tehdään useimmiten kuntoon, koska muutoin omaisuuden perimys voi olla hyvin sattumanvaraista.

Mutta jos ajattelee ihan pienten lasten vanhempia, niin miksi heidän kannattaisi tehdä testamentti? Lapsethan kuitenkin perii?

Usein juuri pienten lasten vanhempien olisi tarpeellista miettiä, miten varautua siihen tilanteeseen, jos toinen yhtäkkiä jäisikin yksin elättämään perhettä. Lasten perimät varat ovat heidän omiaan eikä niillä käydä perheen ruokaostoksilla. Usein voikin olla järkevämpää, että toista puolisoa turvataan taloudellisesti testamentin avulla. Hän voi sitten tilanteen mukaan itse päättää, missä määrin varoja on mahdollista ohjata lapsille esimerkiksi testamentista luopumisella tai myöhemmillä lahjoituksilla.

Ahaa, enpä ole tullut ajatelleeksikaan tuota puolta. No entä, jos testamentin sitten on kerran tehnyt niin riittääkö se?

Yksi testamentti harvoin kattaa koko elämänkaarta. Tehtyyn testamenttiin on hyvä aika ajoin palata ja tarkistaa, että vastaako se edelleen omaa tahtoa vai olisiko sitä tarpeen päivittää. Testamentti ei sinällään vanhene, mutta elämäntilanteiden ja varallisuuden muuttuessa sen ajantasaisuus on hyvä tarkistaa esimerkiksi vähintään viiden vuoden välein.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.