Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Mistä testamentilla voidaan määrätä?

Testamentilla voidaan poiketa lakimääräisestä perimysjärjestyksestä

Testamentin avulla omaisuus voidaan jakaa eri tavalla kuin laissa on säädetty. Lisäksi testamentilla voidaan turvata lesken asemaa paremmin kuin laissa. Lapsen lakiosaa perinnöstä ei voi kuitenkaan testamentilla ohittaa. Testamentilla voidaan myös varmistaa, ettei omaisuutta päädy testamentinsaajien avioeron yhteydessä heidän puolisoilleen sulkemalla perillisten puolisoiden avio-oikeus pois. Perintöverotukseen testamentilla on myös mahdollista vaikuttaa. Testamentissa voidaan antaa myös toimeenpanijamääräys eli määräys siitä kuka hoitaa kuolinpesän pesänselvityksen, pesän varallisuuden hallinnoinnin ja perinnönjaon perittävän kuoleman jälkeen.

Mitä tapahtuu, jos testamentinsaaja kuolee ennen perittävää?

Testamentilla voidaan määrätä kenelle omaisuus menee jos testamentinsaaja kuolee ennen perittävää. Testamentissa voidaan ottaa huomioon myös tilanne, jossa testamentinsaaja kuolee perittyään testamentintekijän eli määrätä testamentin toissijaissaajasta. Tällaisella määräyksellä halutaan tyypillisesti välttyä tilanteelta, jossa omaisuutta joutuu testamentinsaajan kuoltua henkilölle, jolle sen ei haluta joutuvan.

Yleistä on myös hallintaoikeuden pidättäminen jollekin muulle kuin omistusoikeudensaajalle. Tyypillisesti leskelle tai vaikkapa testamentinsaajan vanhemmille. Hallintaoikeuden pidättämisellä on omistusoikeudensaajan perintöverotusta pienentävä vaikutus.

Testamentti on asiakirja, jota kannattaa aina vähintään harkita ja useimmiten tehdä, jos on omistaa jotain.

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Verkon syövereistä löytyy varmasti jos jonkinlainen testamentti malli. Netin mallit eivät kuitenkaan pysty huomioimaan yksilöllisiä tarpeita. Lexlyllä on sinulle ratkaisu. Tiesithän, että Lexlyn avulla on mahdollista tehdä testamentti netissä? Juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeisiisi räätälöity testamentti. Jos haluat mieluummin tehdä testamentin juristin avulla, se onnistuu helposti joko puhelin- tai videoyhteyden avulla. Valitsit sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, testamentin hinta on aina kiinteä.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta