Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Mitä testamentin tekeminen maksaa?

Kun mietitään testamentin tekoa, herää usein kaksi kysymystä: Voinko tehdä sen itse? Mitä sen tekeminen lakimiehen kanssa maksaa?

Kyllä, testamentin voi tehdä itse. Ensimmäiseen kysymyksen kohdalla tärkeämpää olisi kuitenkin kysyä, osaanko tehdä testamentin itse. Testamentin muotomääräykset ovat yksi juttu, mutta laadukas testamenttisisältö, joka vastaa tekijänsä tahtoa on toinen.

Lakimiehen laatimana testamentin kustannukset riippuvat usein siitä, kuinka monitahoisesta ja laajasta testamentista on kysymys ja tehdäänkö testamentti yhdelle henkilölle vai onko kyse esimerkiksi puolisoiden välisestä keskinisestä testamentista. Monissa lakitoimistoissa testamentit hinnoitellaan siihen käytetyn ajan mukaan ja tuntihinnat vaihtelevat 150-250 euron välillä. Meillä Lexlyssä testamentit laaditaan kiinteään hintaan.

Testamentti helposti ja edullisesti Lexlyn verkkopalvelussa

Voit laatia testamentin itse Lexlyn verkkopalvelussa 90 euron hintaan. Voit kysyä juristiltamme apua chatissa tai jättää soittopyynnön, jos emme ole paikalla. Lain mukaan testamentti täytyy allekirjoittaa perinteiseen tapaan kynällä. Testamentin hintaan sisältyy mahdollisuus tulla allekirjoittamaan testamentti toimistollemme. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella. Verkossa ostettua testamenttia voi muuttaa veloituksetta 14 vuorokauden ajan ostosta. Lisäksi voit ostaa LexlyCheck - Asiakirjan tarkistuspalvelun, jos haluat, että juristi käy testamentin läpi kanssasi. Palvelun hinta on 50 €.     

Testamentti kiinteään hintaan Lexlystä

Lexlyssä  testamentin hinta on aina kiinteä eikä sinun tarvitse pelätä yllättäviä kasvavia kustannuksia. Testamentin hinta yhdelle on 400 €. Keskinäisen testamentin kiinteä hinta on 600 €. Kiinteä hintamme sisältää aloitustapaamisen, testamenttiluonnoksen sekä testamentin viimeistelyn ja lopputapaamisen, jonka jälkeen testamentti allekirjoitetaan ja todistetaan. 

Kaipaatko lisää testamenttitietoa?

Siirry lukemaan kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

 

Lue lisää aiheesta