Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Onko valtio lähin perillisesi? – Tee testamentti!

Omaisuus menee perintönä valtiolle silloin, jos perinnönjättäjällä ei ole elossa olevia:

  • lapsia,
  • lasten jälkeläisiä,
  • aviopuolisoa,
  • vanhempia,
  • sisaruksia,
  • sisarusten jälkeläisiä eikä
  • tätejä, setiä taikka enoja.

 

Tietyissä tilanteissa leskenä kuolleen omaisuus voi lain mukaisessa järjestyksessä ennen valtiota mennä myös aiemmin kuolleen aviopuolison niin sanotuille toissijaisille perillisille. Serkut eivät lain mukaisessa perimysjärjestyksessä peri lainkaan omaisuutta, vaan edellä lueteltujen perillisten puuttuessa omaisuus menee aina valtiolle, vaikka serkkuja olisikin elossa.

Testamentilla määräät omaisuudestasi

Valtion perimyksen pystyy hyvin yksinkertaisesti ohittamaan tekemällä testamentin. Testamentissa lakimääräisiä perillisiä vailla oleva henkilö voi vapaasti määrätä omaisuutensa menemään itse valitsemalleen henkilölle tai henkilöille taikka vaihtoehtoisesti esimerkiksi tietylle yhdistykselle tai säätiölle käytettäväksi johonkin yleishyödylliseen tarkoitukseen. Perillisiä vailla oleva voi testamentillaan hyvin vapaasti itse määrätä omaisuutensa jakamisesta kuoleman jälkeen. 

Lexlyn ammattitaitoiset perhejuristit auttavat mielellään testamentin valmistelemisessa. Voit halutessasi laatia testamentin myös itse käyttämällä verkkopalveluamme.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.