Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Pahimmat virheet testamentin teossa

Monet suunnittelevat testamentin tekemistä vuosikausia - joskus jopa vuosikymmeniä. Testamentin laatimisen pelätään olevan hankala, pitkä ja kallis prosessi. Merkittävin testamenttiin liittyvä virhe on kuitenkin jättää testamentti kokonaan tekemättä. Jos testamenttia ei ole aikanaan tehty, testamentilla saavutettavia hyötyjä ei voida saada aikaiseksi enää muulla keinoin. 

Toisen testamenttia ei kannata kopioida

Testamenttia ei kannata kopioida naapurilta eikä valmiista lomakemallista. Liian usein ajatellaan virheellisesti, että yhdenlainen testamentti soveltuisi joka tilanteeseen. Suppeimmat testamenttimallit tai testamenttipalvelut eivät myöskään takaa tahtosi toteutumista kaikissa tilanteissa. Toisinaan testamenttia tehdessä jää ymmärtämättä myös siihen kirjoitettujen määräysten tosiasialliset vaikutukset. 

Testamentti muuttuu elämäntilanteen mukana

Testamentin tekemistä ei silti kannata pelästyä. Tosiasiassa sinulle parhaiten sopiva testamentti muuttuu elämäntilanteesi mukaan, ja ensimmäinen testamentti kannattaa ottaa työn alle heti. Juristimme tai verkkopalvelumme osaa ohjata sinua juuri oikeanlaisen testamentin laadinnassa.

Testamenttia tehdessä myös muotomääräysten täyttämisestä pitää huolehtia. Meiltä Lexlystä saat ohjeet asiakirjojen allekirjoitukseen. Halutessasi saat myös maksutta todistajat verkkopalvelussa laatimiisi asiakirjoihin.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.