Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Pahimmat virheet testamentin teossa

Monet suunnittelevat testamentin tekemistä vuosikausia - joskus jopa vuosikymmeniä. Testamentin laatimisen pelätään olevan hankala, pitkä ja kallis prosessi. Merkittävin testamenttiin liittyvä virhe on kuitenkin jättää testamentti kokonaan tekemättä. Jos testamenttia ei ole aikanaan tehty, testamentilla saavutettavia hyötyjä ei voida saada aikaiseksi enää muulla keinoin. 

Toisen testamenttia ei kannata kopioida

Testamenttia ei kannata kopioida naapurilta eikä valmiista lomakemallista. Liian usein ajatellaan virheellisesti, että yhdenlainen testamentti soveltuisi joka tilanteeseen. Suppeimmat testamenttimallit tai testamenttipalvelut eivät myöskään takaa tahtosi toteutumista kaikissa tilanteissa. Toisinaan testamenttia tehdessä jää ymmärtämättä myös siihen kirjoitettujen määräysten tosiasialliset vaikutukset. 

Testamentti muuttuu elämäntilanteen mukana

Testamentin tekemistä ei silti kannata pelästyä. Tosiasiassa sinulle parhaiten sopiva testamentti muuttuu elämäntilanteesi mukaan, ja ensimmäinen testamentti kannattaa ottaa työn alle heti. Juristimme tai verkkopalvelumme osaa ohjata sinua juuri oikeanlaisen testamentin laadinnassa.

Testamenttia tehdessä myös muotomääräysten täyttämisestä pitää huolehtia. Meiltä Lexlystä saat ohjeet asiakirjojen allekirjoitukseen. Halutessasi saat myös maksutta todistajat verkkopalvelussa laatimiisi asiakirjoihin.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta