Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Testamentilla merkittäviä perintöverosäästöjä

Testamentilla on mahdollista säästää merkittävästi perintöveroissa. Verosäästöihin vaikuttaa merkittävästi omaisuuden arvo ja perillisten määrä.

Suunnittelemalla säästöjä

Varallisuuden määrästä huolimatta verosuunnittelun perusvälineet ovat samat. Omaisuuden jakaminen useammalle saajalle sekä omistus- ja hallintaoikeuden eriyttäminen ovat tehokkaimpia välineitä. Lisäksi elinaikaisella omaisuuden lahjoittamisella säästää merkittävästi perintöveroissa.

Esimerkki 1: Eronnut henkilö, jolla on lapsia

Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Perittävällä on yksi lapsi ja kaksi lapsenlasta.
Ilman perintösuunnittelua lapsi perii kaiken omaisuuden. Perintöveroja tulee maksettavaksi 45 700 €.
Jos omaisuus jaetaan tasan kolmeen lapselle ja lapsenlapsille, verorasitus on yhteensä 32 574 €. Verosäästöä tulee 13 126 €.

Esimerkki 2: Lapseton henkilö

Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Vanhemmat ovat kuolleet aikaisemmin. Sisaruksia on kaksi ja kummallakin sisaruksella on kaksi lasta.
Ilman perintösuunnittelua varat menevät sisaruksille, jotka maksavat omaisuudesta perintöveroja yhteensä 84 500 €. Sisarusten lapset maksavat aikanaan verojen jälkeen jäljelle jääneestä netto-omaisuudesta uudelleen perintöverot, jotka ovat vähintään 17 276 €. Kokonaisverorasitus on yhteensä 101 776 €. Jos omaisuus ohjataan suoraan sisarusten lapsille, verorasitus on yhteensä 67 500 €. Verosäästöä tulee 34 276 €.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.