Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti

Testamentti on viimeinen tahtosi. Testamentti kertoo, kuka tai ketkä saavat omaisuutesi, kun olet kuollut. Tee testamentti sinulle tärkeän henkilön, tahon tai tarkoituksen hyväksi.

Testamentin kanssa kannattaa olla tarkkana

Testamentin pätevyyden ja testamentin tekijän todellisen tahdon toteuttamiseksi testamentin tekemisessä kannattaa käyttää apuna perheoikeuden asiantuntijoita, jotka auttavat myös testamentin sisällön pohdinnassa. Jokaisen testamentin tulee olla yksilöllinen ja vastata sekä omaa elämäntilannetta että tahtoa.

Muotovirhe voi johtaa testamentin pätemättömyyteen

Testamentin tekemisessä kannattaa olla erittäin huolellinen, sillä pienikin muotovirhe esimerkiksi todistamisessa antaa syyn testamentin moittimiseen ja saattaa johtaa testamentin pätemättömyyteen. Testamenttien vakiofraasit ovat vaarallisia, sillä vaikka testamentin sisältä voi kuulostaa vakuuttavalta ei sisältöä välttämättä ole ymmärretty. Koskaan ei saisi kopioida toiselle tehtyä testamenttia itselleen, sillä näin toimien saattaa antaa määräyksiä, jotka eivät ollenkaan vastaa haluttua lopputulosta.  

On hyvä muistaa, että testamentti saattaa olla sellaisenaan voimassa ja vastata viimeistä tahtoa jopa vuosikymmeniä, joten testamentti on väärä paikka säästää. Hyvin laaditulla testamentilla vältetään perintöriidat. Tee oma testamenttisi perintöoikeuteen perehtyneen juristimme avulla.

Jokaisen kannattaa tehdä testamentti

Testamentti on erityisen tärkeä heille, jolla ei ole omia lapsia tai perillisasemassa olevia sukulaisia. Serkut kun eivät enää peri. Ilman testamenttia omaisuutesi päätyy valtiolle.

Avopuolisoiden kannattaa myös tehdä testamenttia, sillä laki ei suojele avopuolisoa mitenkään toisen kuoleman jälkeen.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta