Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Testamentti

Testamentti on viimeinen tahtosi. Testamentti kertoo, kuka tai ketkä saavat omaisuutesi, kun olet kuollut. Tee testamentti sinulle tärkeän henkilön, tahon tai tarkoituksen hyväksi.

Testamentin kanssa kannattaa olla tarkkana

Testamentin pätevyyden ja testamentin tekijän todellisen tahdon toteuttamiseksi testamentin tekemisessä kannattaa käyttää apuna perheoikeuden asiantuntijoita, jotka auttavat myös testamentin sisällön pohdinnassa. Jokaisen testamentin tulee olla yksilöllinen ja vastata sekä omaa elämäntilannetta että tahtoa.

Muotovirhe voi johtaa testamentin pätemättömyyteen

Testamentin tekemisessä kannattaa olla erittäin huolellinen, sillä pienikin muotovirhe esimerkiksi todistamisessa antaa syyn testamentin moittimiseen ja saattaa johtaa testamentin pätemättömyyteen. Testamenttien vakiofraasit ovat vaarallisia, sillä vaikka testamentin sisältä voi kuulostaa vakuuttavalta ei sisältöä välttämättä ole ymmärretty. Koskaan ei saisi kopioida toiselle tehtyä testamenttia itselleen, sillä näin toimien saattaa antaa määräyksiä, jotka eivät ollenkaan vastaa haluttua lopputulosta.  

On hyvä muistaa, että testamentti saattaa olla sellaisenaan voimassa ja vastata viimeistä tahtoa jopa vuosikymmeniä, joten testamentti on väärä paikka säästää. Hyvin laaditulla testamentilla vältetään perintöriidat. Tee oma testamenttisi perintöoikeuteen perehtyneen juristimme avulla.

Jokaisen kannattaa tehdä testamentti

Testamentti on erityisen tärkeä heille, jolla ei ole omia lapsia tai perillisasemassa olevia sukulaisia. Serkut kun eivät enää peri. Ilman testamenttia omaisuutesi päätyy valtiolle.

Avopuolisoiden kannattaa myös tehdä testamenttia, sillä laki ei suojele avopuolisoa mitenkään toisen kuoleman jälkeen.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.