Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti

Testamentin kanssa kannattaa olla tarkkana

Testamentin pätevyyden ja testamentin tekijän todellisen tahdon toteuttamiseksi testamentin tekemisessä kannattaa käyttää apuna perheoikeuden asiantuntijoita, jotka auttavat myös testamentin sisällön pohdinnassa. Jokaisen testamentin tulee olla yksilöllinen ja vastata sekä omaa elämäntilannetta että tahtoa.

Muotovirhe voi johtaa testamentin pätemättömyyteen

Testamentin tekemisessä kannattaa olla erittäin huolellinen, sillä pienikin muotovirhe esimerkiksi todistamisessa antaa syyn testamentin moittimiseen ja saattaa johtaa testamentin pätemättömyyteen. Testamenttien vakiofraasit ovat vaarallisia, sillä vaikka testamentin sisältä voi kuulostaa vakuuttavalta ei sisältöä välttämättä ole ymmärretty. Koskaan ei saisi kopioida toiselle tehtyä testamenttia itselleen, sillä näin toimien saattaa antaa määräyksiä, jotka eivät ollenkaan vastaa haluttua lopputulosta.  

On hyvä muistaa, että testamentti saattaa olla sellaisenaan voimassa ja vastata viimeistä tahtoa jopa vuosikymmeniä, joten testamentti on väärä paikka säästää. Hyvin laaditulla testamentilla vältetään perintöriidat. Tee oma testamenttisi perintöoikeuteen perehtyneen juristimme avulla.

Jokaisen kannattaa tehdä testamentti

Testamentti on erityisen tärkeä heille, jolla ei ole omia lapsia tai perillisasemassa olevia sukulaisia. Serkut kun eivät enää peri. Ilman testamenttia omaisuutesi päätyy valtiolle.

Avopuolisoiden kannattaa myös tehdä testamenttia, sillä laki ei suojele avopuolisoa mitenkään toisen kuoleman jälkeen.

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Tiesithän, että Lexlyn avulla on mahdollista tehdä testamentti netissä? Juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyihin kysymyksiin antamiesi vastausten perusteella syntyy sinun tarpeisiisi räätälöity testamentti. Jos haluat tehdä testamentin juristin avulla, se onnistuu kätevästi joko puhelin- tai videoyhteyden avulla. Valitsit sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, testamentin hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta