Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Testamentti

Testamentti pähkinänkuoressa

Mikä testamentti on?

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamenttia kutsutaankin usein viimeiseksi tahdoksi. Jos testamenttia ei ole, perintö jaetaan lain mukaan. Lähtökohtana on testamenttausvapaus, eli saat vapaasti määrätä omaisuudestasi. Lasten oikeus lakiosaan voi kuitenkin rajoittaa testamenttimääräysten toteutumista käytännössä.

Miten testamentti tehdään?

Testamentti tehdään kirjallisesti ja sitä koskevat lain muotomääräykset. Testamentin allekirjoittavat testamentintekijän lisäksi kaksi esteetöntä todistajaa. Testamenttia ei rekisteröidä eikä toimiteta viranomaiselle. Siksi onkin tärkeää säilyttää alkuperäinen testamentti huolellisesti ja kertoa läheisille, mistä testamentti löytyy.

Testamentin teko kannattaa

Jokaisen kannattaa käydä asiantuntijan kanssa läpi oma elämäntilanne ja pohtia, onko lain mukainen perimysjärjestys omalla kohdalla paras vaihtoehto. Testamentin laatiminen parantaa usein myös lakimääräisten perillisten asemaa. Keskustelu lakimiehen kanssa auttaa hahmottamaan eri vaihtoehtoja ja selventämään omaa tahtoa. Testamentti on myös hyvä päivittää aika ajoin elämäntilanteiden muuttuessa.

Testamentti hinta - Testamentin teon ei tarvitse olla kallista

Testamentin hinta ei ole niin kallis kuin luulet, vaikka käyttäisitkin apunasi asiantuntijaa. Esimerkiksi Lexlyn asiantuntijoiden laatimassa verkkopalvelussa onnistuu myös testamentti netissä. Verkkopalvelun etu on, että voit tehdä testamentin edulliseen hintaan ja juuri silloin kun sinulle itsellesi sopii. Tutustu testamentin verkkopalveluun tästä >>

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Lue lisää aiheesta Testamentti
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Tee testamentti helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu