Huomio kesän hääparit! ❤️ Tiesittehän, että avioehto on tehtävissä helposti myös netissä ❤️ Tee tästä hintaan 95 € >>

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella hintaan 95 €! Digi- ja väestötietovirastokin (DVV) kannustaa siihen.

Testamentti pähkinänkuoressa

Mikä testamentti on?

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamenttia kutsutaankin usein viimeiseksi tahdoksi. Jos testamenttia ei ole, perintö jaetaan lain mukaan. Lähtökohtana on testamenttausvapaus, eli saat vapaasti määrätä omaisuudestasi. Lasten oikeus lakiosaan voi kuitenkin rajoittaa testamenttimääräysten toteutumista käytännössä.

Miten testamentti tehdään?

Testamentti tehdään kirjallisesti ja sitä koskevat lain muotomääräykset. Testamentin allekirjoittavat testamentintekijän lisäksi kaksi esteetöntä todistajaa. Testamenttia ei rekisteröidä eikä toimiteta viranomaiselle. Siksi onkin tärkeää säilyttää alkuperäinen testamentti huolellisesti ja kertoa läheisille, mistä testamentti löytyy.

Kenen kannattaa tehdä testamentti?

Jokaisen kannattaa käydä asiantuntijan kanssa läpi oma elämäntilanne ja pohtia, onko lain mukainen perimysjärjestys omalla kohdalla paras vaihtoehto. Testamentin laatimisella voidaan parantaa myös lakimääräisten perillisten asemaa. Keskustelu lakimiehen kanssa auttaa hahmottamaan eri vaihtoehtoja ja selventämään omaa tahtoa. Testamentti on myös hyvä päivittää aika ajoin elämäntilanteiden muuttuessa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta