Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Testamentti pähkinänkuoressa

Mikä testamentti on?

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamenttia kutsutaankin usein viimeiseksi tahdoksi. Jos testamenttia ei ole, perintö jaetaan lain mukaan. Lähtökohtana on testamenttausvapaus, eli saat vapaasti määrätä omaisuudestasi. Lasten oikeus lakiosaan voi kuitenkin rajoittaa testamenttimääräysten toteutumista käytännössä.

Miten testamentti tehdään?

Testamentti tehdään kirjallisesti ja sitä koskevat lain muotomääräykset. Testamentin allekirjoittavat testamentintekijän lisäksi kaksi esteetöntä todistajaa. Testamenttia ei rekisteröidä eikä toimiteta viranomaiselle. Siksi onkin tärkeää säilyttää alkuperäinen testamentti huolellisesti ja kertoa läheisille, mistä testamentti löytyy.

Kenen kannattaa tehdä testamentti?

Jokaisen kannattaa käydä asiantuntijan kanssa läpi oma elämäntilanne ja pohtia, onko lain mukainen perimysjärjestys omalla kohdalla paras vaihtoehto. Testamentin laatimisella voidaan parantaa myös lakimääräisten perillisten asemaa. Keskustelu lakimiehen kanssa auttaa hahmottamaan eri vaihtoehtoja ja selventämään omaa tahtoa. Testamentti on myös hyvä päivittää aika ajoin elämäntilanteiden muuttuessa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.