"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Testamentti pähkinänkuoressa

Mikä testamentti on?

Testamentti on asiakirja, jolla voit itse määrätä, kenelle omaisuutesi menee kuolemasi jälkeen. Testamenttia kutsutaankin usein viimeiseksi tahdoksi. Jos testamenttia ei ole, perintö jaetaan lain mukaan. Lähtökohtana on testamenttausvapaus, eli saat vapaasti määrätä omaisuudestasi. Lasten oikeus lakiosaan voi kuitenkin rajoittaa testamenttimääräysten toteutumista käytännössä.

Miten testamentti tehdään?

Testamentti tehdään kirjallisesti ja sitä koskevat lain muotomääräykset. Testamentin allekirjoittavat testamentintekijän lisäksi kaksi esteetöntä todistajaa. Testamenttia ei rekisteröidä eikä toimiteta viranomaiselle. Siksi onkin tärkeää säilyttää alkuperäinen testamentti huolellisesti ja kertoa läheisille, mistä testamentti löytyy.

Testamentin teko kannattaa

Jokaisen kannattaa käydä asiantuntijan kanssa läpi oma elämäntilanne ja pohtia, onko lain mukainen perimysjärjestys omalla kohdalla paras vaihtoehto. Testamentin laatiminen parantaa usein myös lakimääräisten perillisten asemaa. Keskustelu lakimiehen kanssa auttaa hahmottamaan eri vaihtoehtoja ja selventämään omaa tahtoa. Testamentti on myös hyvä päivittää aika ajoin elämäntilanteiden muuttuessa.

Testamentti hinta - Testamentin teon ei tarvitse olla kallista

Testamentin hinta ei ole niin kallis kuin luulet, vaikka käyttäisitkin apunasi asiantuntijaa. Esimerkiksi Lexlyn asiantuntijoiden laatimassa verkkopalvelussa onnistuu myös testamentti netissä. Verkkopalvelun etu on, että voit tehdä testamentin edulliseen hintaan ja juuri silloin kun sinulle itsellesi sopii. Tutustu testamentin verkkopalveluun tästä >>

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta