"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Voinko käyttää netin testamenttimallia?

Valmis testamenttipohja ei palvele kaikkia 

Testamenttia laadittaessa saattaa herätä kysymyksiä juridisista termeistä, perintöverotuksesta sekä valintojen vaikutuksesta perillisiin. Valmiit pohjat eivät useinkaan anna vastausta mietityttäviin kysymyksiin. Kysymykset ovat tärkeä selvittää ennen testamentin laatimista, sillä vaikutukset saattavat olla erittäin suuret perillisiisi. Esimerkiksi perintöverotuksen suunnittelu on tärkeä osa testamentin tekoa ja se on kannattavinta tehdä aina tapauskohtaisesti.     

Testamentti netissä - valmiiden testamenttipohjien riskit

Valmiit testamenttipohjat saattavat olla kankeita ja sisältää sellaisia termejä ja fraaseja, joita testamentintekijä ei täysin ymmärrä. Juridiset termit saattavat tarkoittaa käytännössä eri asiaa kuin, mitä ne puhekielessä tarkoittavat. Siksi termien käytössä kannattaa olla varovainen ja varmistaa luotettavasta lähteestä termien todellinen tarkoitus. Jos termit ja niiden käyttötarkoitukset eivät ole täysin selvillä, saattaa valmis testamentti sisältää sisäisiä ristiriitaisuuksia, jotka vaikeuttavat testamentin tulkintaa. Ristiriitaisen, epäselviä termejä sisältävän testamentin lopputulos saattaa myös olla sellainen, jota testamentintekijä ei ole todellisuudessa halunnut. 

Testamentti harvoin kulkee yksin ja testamenttia laadittaessa on aina hyvä miettiä myös muiden elämän tärkeimpien asiakirjojen tarve. Esimerkiksi avioehtosopimuksen laatiminen on hyvä miettiä testamentin teon yhteydessä. Tällaisessa tilanteessa luotettavimman vastauksen saat tilanteeseesi perehtyneeltä juristilta.

Testamentti on mahdollista saada myös edullisesti

Usein valmiita testamenttipohjia päädytään käyttämään, koska testamentin tekemisen uskotaan olevan kallista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Valmiin pohjan sijaan, testamentti on mahdollista tehdä myös ammattilaisten laatiman verkkopalvelun avulla. Esimerkiksi Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa testamentin teko on edullista. Asiantuntijoidemme laatiman verkkopalvelun käyttö on jopa helpompaa kuin netistä löytyvän valmiin mallin hyödyntäminen, koska testamenttia ei tarvitse itse muokata ollenkaan. Verkkopalvelu ohjaa sinua koko prosessin ajan eteenpäin ja varmistaa, että valmis testamentti noudattaa lain asettamia muotomääräyksiä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta