Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Voinko käyttää netin testamenttimallia?

Netistä löytyy paljon erilaisia mallipohjia testamentin laatimiseksi. Valmis pohja saattaa kuulostaa helpolta vaihtoehdolta mutta tällaisten käyttöön liittyy myös omat haasteensa. Yksi asiakirjapohja on mahdoton rakentaa siten, että se vastaisi kaikkien meidän elämäntilanteisiimme ja siksi on hyvä miettiä, onko valmis pohja paras ratkaisu juuri sinulle. Valmiisiin pohjiin liittyy myös muutamia muita seikkoja, jotka kannattaa huomioida ennen testamenttipohjan käyttöä.

Valmis testamenttipohja ei palvele kaikkia 

Testamenttia laadittaessa saattaa herätä kysymyksiä juridisista termeistä, perintöverotuksesta sekä valintojen vaikutuksesta perillisiin. Valmiit pohjat eivät useinkaan anna vastausta mietityttäviin kysymyksiin. Kysymykset ovat tärkeä selvittää ennen testamentin laatimista, sillä vaikutukset saattavat olla erittäin suuret perillisiisi. Esimerkiksi perintöverotuksen suunnittelu on tärkeä osa testamentin tekoa ja se on kannattavinta tehdä aina tapauskohtaisesti.     

Valmiiden testamenttipohjien riskit

Valmiit testamenttipohjat saattavat olla kankeita ja sisältää sellaisia termejä ja fraaseja, joita testamentintekijä ei täysin ymmärrä. Juridiset termit saattavat tarkoittaa käytännössä eri asiaa kuin, mitä ne puhekielessä tarkoittavat. Siksi termien käytössä kannattaa olla varovainen ja varmistaa luotettavasta lähteestä termien todellinen tarkoitus. Jos termit ja niiden käyttötarkoitukset eivät ole täysin selvillä, saattaa valmis testamentti sisältää sisäisiä ristiriitaisuuksia, jotka vaikeuttavat testamentin tulkintaa. Ristiriitaisen, epäselviä termejä sisältävän testamentin lopputulos saattaa myös olla sellainen, jota testamentintekijä ei ole todellisuudessa halunnut. 

Testamentti harvoin kulkee yksin ja testamenttia laadittaessa on aina hyvä miettiä myös muiden elämän tärkeimpien asiakirjojen tarve. Esimerkiksi avioehtosopimuksen laatiminen on hyvä miettiä testamentin teon yhteydessä. Tällaisessa tilanteessa luotettavimman vastauksen saat tilanteeseesi perehtyneeltä juristilta.

Testamentti on mahdollista saada myös edullisesti

Usein valmiita testamenttipohjia päädytään käyttämään, koska testamentin tekemisen uskotaan olevan kallista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Valmiin pohjan sijaan, testamentti on mahdollista tehdä myös ammattilaisten laatiman verkkopalvelun avulla. Esimerkiksi Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa testamentin tekeminen maksaa 90 €. Asiantuntijoidemme laatiman verkkopalvelun käyttö on jopa helpompaa kuin netistä löytyvän valmiin mallin hyödyntäminen, koska asiakirjaa ei tarvitse itse muokata ollenkaan. Verkkopalvelu ohjaa sinua koko prosessin ajan eteenpäin ja varmistaa, että valmis testamentti noudattaa lain asettamia muotomääräyksiä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme.

Lue lisää aiheesta

Testamentti

Eikö itse laadittu testamentti netissä ole sinulle paras palvelukanava? Ei hätää, voit laatia oman testamenttisi yhdessä juristin kanssa etävastaanotolla tai toimistolla. Etävastaanotolla juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirjaa muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi.

Tee verkossa

90 €

Juristin kanssa

400€

90

Tee testamentti itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

400

Tee testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.