Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Millainen velkakirjan tulee olla?

Kun tehdään varallisuusjärjestelyitä perheen sisällä, saattaa velkakirjasta olla paljon hyötyä. Velkakirjaa voidaan käyttää työkaluna myös perintösuunnittelussa ja uusperheen varallisuusjärjestelyissä. Velkakirjalla voidaan esimerkiksi huolehtia, että perheessä tehdyn suuren hankinnan kustannukset jakautuvat tasaisesti,.

Oikein ja huolellisesti laadittu velkakirja sisältää aina vähintään seuraavat asiat:

  • Velan määrä
  • Velallisen nimi
  • Velan antajan nimi
  • Velallisen allekirjoitus

 

Yleensä velkakirjassa on lisäksi allekirjoittamisen päivämäärä, muita tietoja velan perusteesta sekä todistajien allekirjoitukset.

Velkakirja yksityishenkilöiden välillä

Velkakirja voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun omistusosuudet ja rahoitusosuudet yhteiseen omaisuuteen eivät vastaa toisiaan. Perheen sisäisissä oikeustoimissa velkakirja on aina osa kokonaisuutta ja sen yhteydet avio-oikeuteen ja perimykseen kannattaa selvittää asiantuntevan juristimme kanssa.

Tee verkossa

29 €

Juristin kanssa

280€

29

Tee velkakirja itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saat todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

280

Velkakirja kiinteään hintaan varallisuusoikeuteen erikoistuneen juristimme kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.