UUTUUS! Testamentti ja huoltotestamentti tehtävissä nyt myös verkkopalvelussa

Avun tarpeessa, mutta miten toimia?

Etkö tunnistanut kuuluvasi muihin tämän osion kategorioihin? Olitpa sitten nuori aikuinen, ruuhkavuosia elävä vanhempi, yksineläjä tai eläkeläinen, meillä kaikilla on edessämme tulevaisuus, jota emme tunne. Tällä sivulla esittelemme yleisimmät ja kenties oleellisimmat lainopilliset asiakirjat, joiden tärkeys ei ole sidonnainen perhetilanteen tai iän kanssa.

Oman elämänlaadun varmistaminen

Minkälaisesta ruoasta pidät? Oletko rockin ystävä vai rakastatko oopperaa? Toisin kuin kuvittelet, omaisesi eivät välttämättä ole tietoisia kaikista sinulle tärkeistä elämän yksityiskohdista. Mikäli joskus päädyt esimerkiksi puhekyvyttömänä palvelutaloon, voi hoivatahto olla ainoa tapa varmistaa, että mieltymyksesi tulevat henkilökunnan tietoon. Toisella hieman tunnetummalla asiakirjalla eli hoitotahdolla voit määrittää lääketieteellistä hoitoasi.

Lue lisää:

 

Sekä hoitotahdon että hoivatahdon voit tehdä helposti Lexly verkkopalvelussa.

Kuka puolestasi päättää

Mitä jos äänesi katoaisi yhtäkkiä? Mitä jos sinulla ei olisi enää minkäänlaista kykyä vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin? Eduvaltontavaltakirjalla voit antaa sinulle tärkeälle ja sinut hyvin tuntevalle ihmiselle valtuuden tehdä ratkaisuja puolestasi. Ilman edunvalvontavaltakirjaa asiasi voivat päätyä yleisen edunvalvojan hallintaan eikä ole takeita siitä, että sinun toiveesi osattaisiin huomioida. 

Lue lisää:

 

Edunvalvontavaltakirjan tekeminen onnistuu täysin itsenäisesti Lexlyn verkkopalvelussa.

Sinun taloutesi

Oikeilla asiakirjoilla voit vaikuttaa siihen, mitä omaisuudelleni tapahtuu, kun kuolet. Testamentilla sinun on mahdollista muistaa sellaisiakin henkilöitä, jotka eivät automaattisesti perisi omaisuudestasi mitään. Edunvalvontavaltuutuksella sinun on myös mahdollista määritellä, miten omaisuuttasi käytetään esimerkiksi hoitosi kustannusten kattamiseksi. 

Lue lisää:

 

Tee testamentti Lexlyn osaavien perhejuristien avulla. Varaa aika tämän linkin kautta.

Kartoita tarpeesi verkkopalvelussamme

Jos olet edelleen epävarma siitä, millaisia juridisia tarpeita sinulla on, voit käydä verkossa tekemässä Lexlyn juridisen tarvekartoituksen. Jos tuntuu luontevammalta asioida henkilökohtaisesti asiantuntijamme kanssa, voit sopia tapaamisen juristin kanssa joku etänä tai kasvotusten toimistollamme. Verkossa tehtävä tarvekartoitus on sinulle ilmainen. Henkilökohtaisesta tapaamisesta juristimme kanssa maksat hinnaston mukaisesti 250 €. 

Lakipalveluiden tarvekartoitus

Mietityttävätkö lakiasiat?

Ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. Tämän linkin kautta voit myös jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00.

010 3379 150
asiakaspalvelu@lexly.fi