Erityisryhmät
Riippumatta siitä, millaisia henkilökohtaisia ominaisuuksia meillä on, olemme kaikki ihmisinä samanarvoisia. Vaikka lain tulisi kohdella kaikkia tasapuolisesti, saattavat jotkut ryhmät kohdata eriarvoisuutta yksinkertaisesti siitä syystä, että ympäröivä yhteiskunta ei ole tietoinen kaikista palveluista tai tukimuodoista, joita esimerkiksi kehitysvammainen henkilö voi saada. Kuuluuko lähipiirisi henkilö, jonka toimintakyky on alentunut esimerkiksi kehitysvamman tai muun neurologisen kehityshäiriön johdosta? Me Lexlyssä uskomme, että jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus tulla kuulluksi omaan elämäänsä liittyvissä asioissa. Olemme tottuneet kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja meillä on valmius myös poikkeavien kommunikointimenetelmien käyttöön. Ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluumme ja kysy lisää.

Erityislapsen vanhempana
Lapsen saaminen mullistaa kenen tahansa elämän. Elämä mullistuu kuitenkin moninkertaisesti enemmän, jos oma lapsi osoittautuu tavallisuudesta poikkeavaksi. Erityislapsen vanhempana olet vastuussa monesta asiasta ja välillä vanhemmuus saattaakin tuntua kokopäivätyöltä. Jokainen tilanne on erilainen eivätkä kaikki palvelut sovellu kaikille.
Lue lisää:
- Artikkeli tulossa: Erilainen vanhemmuus
Kehitysvammaisuus
Kehitysvammaisen ihmisen palveluista säädetään monessa laissa. Juuri tämän takia kehitysvammaisen ihmisen itsensä tai hänen omaisensa saattaa olla hankala hahmottaa kokonaisuutta. Pohdit sitten omaisesi tulevaisuutta tai tämän hetken haasteita, meiltä saat pohdintojesi tueksi niin käytännön neuvoja kuin lainopillista tukea.
Lue lisää:
- Artikkeli tulossa: Kehitysvammaisen ihmisen elämää säätelevä lainsäädäntö
Vammautuminen
Toimintakyvyn haasteet saattavat johtua joko synnynnäisistä syistä tai vammautumisen seurauksista. Esimerkiksi aivoinfarkti voi viedä puhekyvyn ja saattaa vaikeuttaa huomattavasti myös fyysisiä toimintoja. Laki kuitenkin turvaa vammaiselle henkilölle tarpeelliset apuvälineet, jotta arjesta selviää joko itsenäisesti tai tuettuna.
Lue lisää:
- Artikkeli tulossa: Toimiva arki
Konsultaatio ja asiantuntijan suositukset
Lexly tarjoaa konsultaatiota myös erityisryhmille. Juristiemme lisäksi sinua auttaa toimintaterapeutti ja koulutettu omaishoidon kokemusasiantuntija.
Ota yhteyttä asiakaspalveluun
Ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse.
Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00.
010 3379 150
asiakaspalvelu@lexly.fi