KESÄALEN VIIMEINEN VIIKKO! Kaikki verkkoasiakirjat -30% alennuskoodilla SUVI21. Viimeinen voimassaolopäivä 10.8.2021

Ero

Miten toimia, jos edessä on ero? On luonnollista tuntea neuvottomuutta elämän ja oman talouden uudelleenjärjestelyn edessä. Jos eropäätöksen tehtyänne pystytte sopimaan keskenänne taloudellisten asioden järjestelystä, päästään tärkeässä asiassa eteenpäin. Yhteisen taloutenne uudelleenjärjestely täytyy kuitenkin aina laittaa pätevän asiakirjan muotoon eli omaisuuden ositus- tai erottelusopimukseen. Se miten laki suhtautuu pariskunnan eroon riippuu siitä, ollaanko avio- vai avoliitossa ja miten puolisot ovat ennakkoon juridiset asiansa järjestäneet.

Avioero

Ero on aina suuri ja elämää mullistava päätös. Huomioon otettavia asioita on paljon eikä yksityiskohtien hahmottaminen aina ole helppoa. Erossa huomioitaviin asioihin vaikuttaa mm. se, onko eroavalla parilla avioehtoa ja yhteisiä lapsia. Joka tapauksessa on järkevää pysähtyä hetkeksi ja käydä asioita rauhassa läpi mielessään. Tukena pohdinnassa voit käyttää Lexlyn osaavien perhejuristien laatimia muistilistoja.

Lue lisää:

 

Tutustu avioerotilanteeseen liittyviin palveluihimme: Avioeron hakemisessa avustaminen, ositus, ositus aikaisempi avioliitto

Avoero

Oli parisuhde sitten virallistettu tai ei, on ero aina iso asia niin eroavalle pariskunnalle kuin kaikille ympärillä. Avoeron juridiset taloudelliset vaikutukset riippuvat siitä, millaisia järjestelyitä erovat puolisot ovat omaisuutensa suhteen paperilla tehneet. 

Lue lisää:

 

Tutustu palveluumme: Omaisuuden erottelu avoliitossa

Kansainvälinen ero

Eroon liittyvä lainsäädäntö saattaa eri maissa olla huomattavan erilainen kuin Suomessa. Se, mitä lakia noudatetaan esimerkiksi osituksessa ja lasten huollossa on riippuvainen siitä, missä maassa eroava pariskunta on virallisesti asunut avioliittoa solmiessaan.

Lue lisää:

  • Artikkeli tulossa: Huomioitavaa kansainvälisessä erossa

Lasten asema erossa

Jos eroon liittyy lapsia, on tärkeää pyrkiä sopimaan myös kaikista heidän huoltoonsa liittyvistä asioista hyvässä hengessä.

Lue lisää: 

Askarruttaako jokin eroon liittyvässä lainsäädännössä?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse. Tämän linkin kautta voit myös jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00.

010 3379 150
asiakaspalvelu@lexly.fi