UUTUUS! Testamentti ja huoltotestamentti tehtävissä nyt myös verkkopalvelussa

Kohti vanhuutta

Väistämätön totuus on, että me kaikki vanhenemme. Lasten lähteminen kotoa saa monet heräämään siihen, että ei itse ole enää nuori. Myös oma terveys saattaa alkaa oireilla. Viimeistään lähipiirissä sattunut kuolemantapaus tai vakava sairastuminen, kuten vaikkapa aivoinfarkti saavat meidät pohtimaan omaa elinkaartamme. Vaikka terveyshaittoja ilmenee usein vasta iän karttuessa, kannattaa muistaa, että oma toimintakyky voi heiketä jo nuorena. Ole yhteydessä Lexlyn osaaviin perhejuristeihin ja varmista, että sinun vanhuudenturvasi on kunnossa.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Miten omaisuuteni jaetaan?

On yleisesti tiedossa, että jos testamenttia ei ole, lapset perivät omaisuuden vanhempiensa jälkeen. Meillä monilla on elämässään kuitenkin myös muita tärkeitä ihmisiä, joita haluaisimme muistaa. Testamentilla omaisuutta voi jättää esimerkiksi myös itselleen tärkeälle hyväntekeväisyysjärjestölle. Jos olet parisuhteessa, kannattaa pohtia myös tilannetta, jossa puolisosi kuolee ennen sinua.

Lue lisää: 

 

Varaa aika testamentin tekemistä varten.

Kuka päättää puolestani?

Oletko koskaan ajatellut, miten voit varmistaa, että elämäsi järjestyy toiveidesi mukaan myös silloin, jos menetät oman kommunikointikykysi? Olemme tottuneet luottamaan siihen, että puolisomme tai lapsemme tuntevat tarpeemme ja kykenevät myös tuomaan ne puolestamme esille. Monelle on yllätys, että jos jotain sattuu, edes aviopuolisolla ei ole oikeutta toimia puolestamme virallisissa yhteyksissä. Näihin tilanteisiin on hyvä varautua edunvalvontavaltakirjalla.

Lue lisää:

 

Käy tutustumassa edunvalvontavaltakirjan verkkopalveluun ja tutki rauhassa, mihin kaikkeen voit valtakirjalla vaikuttaa.

Tee edunvalvontavaltakirja verkossa

Miten minua hoidetaan?

Suomessa on laadukas ja kansainvälisestikin tunnustettu terveydenhuolto. Voimme luottaa siihen, että meitä hoidetaan aina lääketieteen parhaan tiedon mukaan. Eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa toivoisimme meitä hoidettavan jollakin tietyllä tavalla. Tekemällä hoitotahdon voimme vaikuttaa siihen, miten meitä hoidetaan esimerkiksi muistisairauden kohdatessa. Hoitotahto ja siinä ilmaisemani toiveet sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa. 

Lue lisää:

 

Voit tehdä hoitotahdon suoraan verkkopalvelussamme. Verkkopalvelussa näet, mihin kaikkeen voit hoivatahdolla vaikuttaa.

Tee hoitotahto verkossa

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Mikä on minulle tärkeää?

Eliniänodote on pidentynyt huomattavasti. Kun kuntomme iän myötä heikkenee, saatamme päätyä asumaan palvelutaloon. Jotta voimme varmistaa, että myös palvelutalon henkilönkunta tietää, mitkä asiat ovat meille tärkeitä, esimerkiksi minkälaisesta musiikista pidämme ja minkälaiset kulttuuriaktiviteetit ovat meille merkitysellisiä, on suositeltavaa tehdä hoivatahto.

Lue lisää:

 

Voit tehdä hoivatahdon helposti verkossa. Tutustu verkkopalveluumme ja siihen, millaisia toiveita hoivatahdossa voi esittää.

Tee hoivatahto verkossa

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Tuhkaus vai arkkuhautaus?

Oletko miettinyt, millaisen hautauksen haluat ja onko kirkollisilla toimenpiteillä sinulle merkitystä? Tekemällä hautaustahdon voit määrittää kaiken, mikä on sinulle tärkeää aina siunaustilaisuuden yksityiskohdista mahdolliseen lehdessä julkaistavaan kuolinilmoitukseen.

Lue lisää:

 

Voit tehdä hautaustahdon helposti verkossa Lexlyn verkkopalvelun kautta. 

Tee hautaustahto verkossa

Mietityttääkö ikääntyminen ja siihen liittyvät lakiasiat?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, niin etsitään yhdessä teille sopivat ratkaisut. Tämän linkin kautta voit myös jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00.

010 3379 150
asiakaspalvelu@lexly.fi